Googles autonome auto niet afgeleid door schaars geklede dames
Nieuws

Googles autonome auto niet afgeleid door schaars geklede dames

woensdag 09 mei 2012 08:18

Google's autonome auto mag voor het eerst de weg op in een andere staat dan Californië. De verleidelijke strip in Las Vegas blijkt een prima testterrein.

Google gaat volgens de Associated Press met drie van zijn autonome wagens de weg op in Nevada. De auto's die zich geheel zelfstandig in het verkeer kunnen bewegen zonder inmenging van een mens, reden tot nu toe alleen in Californie op de openbare weg.

Nevada heeft de licentie niet zomaar afgegeven; de auto's zijn eerst getest op drukke wegen en zelfs op de wereldberoemde strip van Las Vegas waar verleiding altijd op de loer ligt. "Deze auto's zijn gemaakt om niet afgeleid te worden tijdens het rijden. In plaats van een cabrio met drie schaars geklede dames ziet de auto gewoon een rechthoek", zegt een lokale bestuurder die een testrit mocht maken.

Volgens de licentie moeten er trouwens nog altijd twee bijrijders in de Google-wagens zitten: iemand die kan ingrijpen met stuur en rem en een ander die zich op het scherm richt dat de geplande route weergeeft. De wagens krijgen een rode kentekenplaat met daarop een lemniscaat. Dat is het symbool van oneindigheid. Pas als de auto's op de markt komen, wordt de kentekenplaat groen.

Google maakte eerder al bekend dat ze met succes meer dan 200 duizend mijl (320 duizend kilometer) schadeloos hebben gereden in Californië. De enige incidenten met de auto vonden ironisch genoeg plaats toen er een mens achter het stuur zat.

Reacties

Geinig, maar voor de context van techniek is een gedachten experiment altijd op zijn plaats:
-Hoeveel onderhoud en controles zou google voor en na een rit plegen op deze auto? We dont know...
-Hoeveel goed onderhouden wij onze auto?
En is onze computer altijd helemaal uptodate? We know ;-)
Met dit in gedachten, wat weten we van de stelling van 200.000 miles schade vrij ten op zichte van pratische toepaspaarheid? We dont know....

 

Nieuwsbrief