Graffiti-artiest verdient 200 miljoen door Facebook
Creative Class

Graffiti-artiest verdient 200 miljoen door Facebook

donderdag 02 februari 2012 15:47

Een graffiti-artiest die de muren van het Facebook-kantoor decoreerde, is door de beursgang van het sociale netwerk 200 miljoen rijker.

In 2005, een jaar na de lancering van Facebook, werd graffiti-artiest David Choe gevraagd door Sean Parker (de toenmalige president van het bedrijf) om de muren van de kantoren in Palo Alto op te fleuren. De kunstenaar kon kiezen: een paar duizend dollar contant of voor hetzelfde bedrag aandelen in het bedrijf. Choe vond het bedrijf toen 'belachelijk en nutteloos', maar koos toch maar voor de aandelen. Een goede keuze, zo blijkt zeven jaar later.

Door de beursgang van Facebook is de waarde van Choe's aandelen omhoog geschoten. Het sociale netwerk wil met de beursgang 5 miljard ophalen, waardoor de aandelen van Choe nu ongeveer 200 miljoen waard zijn. Het nieuws is hem zeer goed bevallen, want op zijn Facebook-pagina is te zien hoe hij een foto plaatst van een fles drank met een waarde van 18.000 dollar.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Lucky bastard!

 

Choe is zelf al redelijk welvarend geworden met zijn kunst (buiten FB om), en is ook berucht om z'n levenstijl. Blader maar eens door z'n blog. (blawg) ;)  http://davechoe.blogspot.com/

 
 

Baas! Maar facebook blijft nutteloos.

 

Geweldig verhaal toch? 9 vd 10 mensen zouden waarschijnlijk voor het geld gekozen hebben. Hij heeft gewoon gekozen voor gordijn 2 en gewonnen.

 

Heb ook zoiets gedaan. Ipv geld, aandelen van DSB ontvangen.

 

Simmigen mensen lopen ziektes op, en hij loopt ff 200 mil op. Ik denk dat hij daarmee de best betaalde kunstenaar aller tijden is.

 

Right, Google eens op Damien Hirst

 

Damien verdient geen 200 miljoen met 1 werk

 

Nieuwsbrief