Gratis wifi in ruil voor hondenpoep
Nieuws

Gratis wifi in ruil voor hondenpoep

vrijdag 27 april 2012 11:40

Om hondenbezitters te stimuleren de drollen van hun huisdier op te ruimen, krijg je in een park in Mexico gratis wifi in ruil voor een drol.

Geen probleem zo universeel als straatbevuiling door hondenpoep. In Nederland is het inmiddels verplicht om de rommel op te ruimen, maar in de parken in Mexico City is het nog slalommen tussen de uitwerpselen door.

Om hondenbezitter op te voeden heeft internetaanbieder Terra midden in het park de vuilnisbak Poo WiFi neergezet die de nette baasjes beloont voor het opruimen. Wanneer een drol in een zakje in de bak wordt gelegd, krijgt het hele park voor een aantal minuten gratis wifi. Hoe zwaarder de drol, hoe hoger de beloning.

Natuurlijk is het systeem makkelijk te hacken met bijvoorbeeld een baksteen, maar het zal zeker zorgen voor een schoner park.

Nog meer drollennieuws: vandaag zal Klara de koe op TNW Conference op sponsors gaan kakken. Een grasveld is opgedeeld in 48 vlakken met 48 logo's van sponsors. Gokken welke sponsor wordt ondergekakt kan op Dungville.com.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

In nederland hebben het ook maar andersom:

Als je hier shit haalt bij de McDonalds, krijg je ook WiFi!

 

leuk idee,

 

@johan:

Haha helemaal mee eens

 

Nieuwsbrief