Harpmuziek in hogere sferen
Nieuws

Harpmuziek in hogere sferen

zondag 26 augustus 2012 09:51

Een vj en elektronische muzikant ondersteunen wereldberoemde harpiste Gwyneth Wentink met een bijzonder bewerking van Canto Ostinato.

De mooie documentaire Over Canto uit 2011 liet zien wat voor impact een muziekstuk kan hebben. In de documentaire vertelden verschillende mensen over hoe het stuk Canto Ostinato (letterlijk: koppig lied) hun leven heeft veranderd. De minimalistische en hypnotiserende compositie van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt uit 1976 is al jaren een van de populairste klassieke muziekstukken.

Voor wereldberoemde harpiste Gwyneth Wentink was het een droom om dit stuk te mogen uitvoeren. Maar niet op de vertrouwde manier. "Zij zoekt altijd het experiment op. Op dit moment is ze in India voor een voorstelling met een vj," zegt projectleider Lidy van Kleef.

Voor het project InnerAct, Canto Ostinato - Audio Visual werkt ze samen met elektronicamuzikant Wouter Snoei, die met soundscapes en een eerder opgenomen harp diepgang geeft, en visuele artiest Arnout Hulskamp, die met beelden zoals deze de hypnose nog groter zal maken. Het ensemble wordt in het midden van de projectie geplaatst en gaat zo op in de beelden.

Deze Gesamtkunst wordt het komende anderhalf jaar uitgevoerd en niet alleen in de klassieke concertzalen, maar ook in musea en op audiovisuele festivals, om te beginnen bij TodaysArt 2012 in Den Haag op 21 en 22 september. Het belooft een visueel en muzikaal spektakel te worden.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Nieuwsbrief