Hologrammen helpen op Brits vliegveld
Nieuws

Hologrammen helpen op Brits vliegveld

dinsdag 01 februari 2011 08:22

De Britse luchthaven Luton heeft de eerste holografische medewerkers in dienst genomen.

Hologrammen wijzen passagiers er voortaan op welke spullen ze wel en niet aan boord van een vliegtuig mogen meenemen. Luchthaven London Luton heeft hiermee de primeur van de eerste holografische displays op een vliegveld. De twee virtuele assistenten heten Holly en Graham, natuurlijk afgeleid van hollogram.

Holly en Graham staan tijdens de testperiode in de hal waar passagiers en baggage wordt gecontroleerd. Ze vertellen reizigers wat ze moeten doen. De test duurt vier tot acht weken, waarna duidelijk moet worden of passagiers sneller door de controles komen omdat ze beter luisteren naar hologrammen dan naar echte medewerkers.

Als de proef een succes is kunnen Holly en Graham ook andere rollen krijgen op de luchthaven, zoals het informeren over tax free-aanbiedingen. Niet vreemd opkijken als je een hologram met een fles whiskey ziet zwaaien.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Hehe,
Dit zag je in sciencefiction films van 20 jaar geleden.

 

Total Recall-achtige shit

 

Als scifi fan kan ik niet anders dan dit leuk vinden :)

 

Het idee is zeker leuk, maar een hologram? Uit het filmpje kan ik opmaken dat dit een 2-dimensionale projectie is op een (semi-transparante) silhouet.

 

vandaar dat de filmpjes ook zo statisch zijn

 

Ik heb woensdag één op Luton gezien. Het was niet toegestaan foto's te maken, maar inderdaad stond er letterlijk een beamer op een semi-transparant silhouet te projecteren.

Evengoed, erg leuk gezicht!

 

holly en graham... wat een droge woordgrap XD

 

Nieuwsbrief