Hotel van 30 etages in 15 dagen gebouwd
Nieuws

Hotel van 30 etages in 15 dagen gebouwd

dinsdag 10 januari 2012 14:47

Een Chinees bouwbedrijf bouwde een compleet hotel van 30 etages in 15 dagen. Het hotel was klaar op oudejaarsdag.Het Chineze bouwbedrijf Broad Group, gespecialiseerd in duurzaam bouw, gebruikte een ultra efficiente bouw techniek om in slechts 360 uur een hotel van 30 etages neer te zetten. Dergelijke bouw records zijn op zich niet uniek. Vlak voor de Olympische spelen werd het Ark Hotel in zes dagen tijd opgebouwd maar toch valt het Ark hotel in het niets bij dit hotel van 30 etages.

Het geheim zit hem in de combinatie van prefab en manier hoe de bouwers de etages op de bouwplaats het hotel als een ‘kit’ in elkaar zetten. De etages worden in de fabriek als losse onderdelen inclusief de bedrading, tegels, leidingen, het stucwerk, diagonale steunbalken etc gebouwd. De losse onderdelen worden vervolgens op de etagevloer geplaats en omhoog gehesen en op de diagonale steunbalken gelegd.

Het grote voordeel is dat alle onderdelen om de etage compleet te maken na hijswerk aanwezig zijn en niet nog eens achteraf naar de bouwplaats verscheept hoeven te worden. Het hotel keeft bovendien een dikke prefab ‘huid’ die volgens het bouwbedrijf het hotel vijf keer zo energie efficient als gebruikelijk maakt. Het systeem dat Broad Sustainable Buildings Group heeft ontwikkeld is met een nauwkeurigheid van plus of min 0,2mm bovendien uiterst precies.


David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

impressive!

 

2e alinea, laatste regel: gehezen -> gehesen

 

derde alinea, derde regel van onder: keeft > heeft
(stukje is misschien ook héél snel geschreven)

 

sorry, derde regel van boven, niet van onder...

 

Knap gedaan hoor. Ik vond de Admirant in Eindhoven, waar ikzelf aan mee heb gewerkt, al snel gaan maar dit slaat alles.

 

Dat is snel!

 

In 15 dagen in elkaar gezet is wat anders het van af nul bouwen. Maar wel heel erg snel iig. Ben je ff niet in buurt, staat er in één keer een enorm gebouw!

 

En hoe sterk en of veilig is dit gebouw?

 

Als je gwn ff kijkt in het filmpje... Het gebouw kan hebben: 9 op de schaal van richter ;) das dus aardig veel xD

 

....en de mensen die oorspronkelijk op die plek hun huis hadden....., waren zeker ook binnen 2 uur onteigend...?
Dat is een gedeelte wat veel mensen blijven vergeten; zij bouwen daar HEEL SNEL - maar hun afbreekmethode is nog sneller (maar vooral meedogenloos!)

 

komt op de plek van hijskraan dan de liftschacht?

 

alles gaat erom hoeveel man er tegelijk werken op de bouwplaats...

 

Maar zit de tijd van die elementen in elkaar bouwen in de fabriek ook bij?

 

Nieuwsbrief