Icon D200 doet oude crew cab herleven
Nieuws

Icon D200 doet oude crew cab herleven

donderdag 25 oktober 2012 11:50

Op basis van oude modellen maakt Icon nieuwe auto's. In de line-up nu ook de D200 op basis van de Dodge Crew Cab uit 1965.

Veel mensen die ik spreek over mijn liefde voor auto's zeggen dat ze moderne auto's zo oninspirerend en saai vinden. Nu is dat wat mij betreft wat generaliserend, maar dat er in de jaren 60 en 70 meer risico werd genomen in auto-ontwerp, staat als een paal boven water. ICON herschept auto's uit vroegere jaren tot modern aangedreven en geoutileerde wagens met een klassiek uiterlijk. Vergelijkbaar met wat Singer doet voor oude Porsches.

Eerder maakten ze op basis van de legendarische Toyota offroader, de FJ40, al een nieuwe auto. Ook naar model van de Willy's Jeep wordt de CJ verkocht. Maar dat zijn kleine, compacte terreinauto's. Voor wie groter wil was er de BR op basis van de Bronco. Wie een pick-up van formaat wil, komt nu aan zijn trekken met de D200

Dit was het origineel:

Hier wordt gewerkt aan de nieuwe van ICON:

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Mooi project, beloofd wat te worden!

 

Nieuwsbrief