Ikea wil wijk bouwen
Nieuws

Ikea wil wijk bouwen

donderdag 08 december 2011 10:29

Wijk Billy en park Godmorron liggen al in de rekken te wachten. Ikea wil een wijk met 1200 woningen in Londen bouwen.

Ikea heeft een plan op tafel gelegd om een complete wijk in het Oosten van Londen uit de grond te stampen. De poot van het Zweedse woonwarenhuis die stedebouw gaat bedrijven heet LandProp. De voorgestelde wijk gaat 1200 woningen, winkels en kroegen bevatten inclusief een hotel met 350 kamers.

De wijk ligt dicht bij het Olympisch gebied in Stratford en heeft water als centraal thema. De wijk ligt tussen twee waterwegen en heeft aanlegplaatsen, watertaxi en een drijvende cocktailbar. Een goedkope versie van Venetië? De burgemeester van Londen is blij. Afgezien van de Westfield Shopping Mall is dit de grootste private investering die voortkomt uit de Olympische Spelen.

Vijf jaar geleden maakte Ikea al de stap van interieur naar architectuur. Samen met projectontwikkelaar Skanska bouwt Ikea onder de naam BoKlok huizen. Stad-huis-stoel, nu hebben ze alle schalen te pakken.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

BoKlok is niet echt Ikea qua prijs. 275.000 Euro voor een behoorlijk kleine rijwoning met een enorme butt-plattegrond. En dat komt dan uit de fabriek....

 

Beetje zitten neuzen is de VS/CA, daar is zoon houten dooswoning met vergelijkbare grootte +/- 50000$. Doe er maar 5 per container ipv die van IKEA.

 

Krijg je er een imbus-sleuteltje bij?

 

Je zou maar een paar schoeljes missen in je pakket.... Mooi geen dak boven je hoofd ;)

 

Fijn, 1 regenbui en je kunt je spaanplaat huis weg flikkeren

 

Ideaal voor anti individualisten..

 

Oooh wat erg... ik ben blij dat ik geen (IKEA)bouwvakker ben. ik denk dat het heel lang duurt en da ze na de bouw teveel boutjes en schroefjes over hebben. ;-)

 

Heel gaaf. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

 

Prijzen zijn toch wel een stuk lager dan in de comments gesuggereerd wordt, waar komt t bedrag van 275k vandaan?

"The apartment should be affordable for a single nurse with a child." BoKlok homes in Sweden can cost as little as $16,000; a one-bedroom, 50-sq.-m apartment has a monthly living cost of $750."

 

vergeet niet dat je voor die prijs een huisje koopt in Londen, wat normaal gesproken echht onbetaalbaar is...

 

Nieuwsbrief