Introductie van Windows 8 leidt tot twintig nieuwe tablets in de herfst
Nieuws

Introductie van Windows 8 leidt tot twintig nieuwe tablets in de herfst

woensdag 18 juli 2012 10:36

Pc-fabrikanten werken volgens Intel aan twintig nieuwe Windows 8-tablets, die later dit jaar al op de markt komen.

Er komt een Windows-offensief op tabletgebied aan met de introductie van Windows 8 deze herfst. Presenteerde Microsoft al zijn twee Surface-tablets, andere pc-fabrikanten werken volgens chipfabrikant Intel aan 20 verschillende tablets met het nieuwe besturingssysteem. De meeste daarvan zouden nog dit jaar te koop moeten zijn.

Tot nu toe lukt het Android-tablets zelfs nauwelijks om de dominatie van de iPad op de tabletmarkt te breken. De vraag is of consumenten genoeg overtuigd zijn van de nieuwe interface en touchfuncties van Windows 8, waarvoor het aanbod apps nog op gang moet komen. Intel heeft een speciale Atom-chip voor tablets ontwikkeld die de strijd moet aangaan met de ARM-chips die nu in de meeste tablets zitten.

De Atom-tabletchip moet ook hoge prestaties combineren met een lange accuduur. Intel belooft in zowel 2013 als 2014 een drastische verkleining van die chip zodat tablets nog dunner kunnen worden.

Doordat Windows 8 geschikt is voor touchscreens rusten fabrikanten ook ultradunne laptops uit met aanraakbediening. Van alle 140 nieuwe ultrabooks met Intel-chips die er in ontwikkeling zijn, hebben er 40 touchscreens, aldus Intel. Een groot succes waren touchscreens in computers tot nu toe niet, maar dat kan met Windows 8 dus veranderen. Steve Jobs heeft altijd gezegd dat touchscreens niet logisch zijn als het scherm verticaal staat, zoals bij laptops en desktops. Om die reden hebben iMacs en Macbooks vooralsnog ook geen aanraakbediening.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Toch weer knap om er Apple door te mengen.

 

apple is ook marktleider. Als de naam apple je strot uitkomt moet je op een andere planeet gaan wonen

 

Het is niet de naam waar ik de schijt van krijg, maar de verheerlijking die er meestal mee gepaard gaat. Ik houdt van artikelen die minder subjectief zijn.

 

Het is relevant in dit geval ivm Apple's onderzoek naar touch in computers , conclusie was destijds dat het niet gaat werken voor verticale schermen als laptops en desktops, zie:

http://www.wired.com/gadgetlab/2010/10/gorilla-arm-multitouch/

 

Het is relevant maar er is een verschil tussen een Apple onderzoek en wat Steve Jobs heeft gezegd. De laatste is een mening en irrelevant.

 

Steve was de king of the technologie..

 

en toen ging ie dood

 

Nieuwsbrief