iPhone 4S leasen kost 28 euro per maand bij KPN
Nieuws

iPhone 4S leasen kost 28 euro per maand bij KPN

dinsdag 03 juli 2012 12:53

Niet meer vooraf betalen voor je smartphone. KPN laat nieuwe klanten hun toestel leasen voor een maandbedrag.

Het einde van de vooraf gesubsidieerde telefoons lijkt te naderen. KPN meldt dat vanaf 30 juli een nieuw mobiel abonnement verkrijgbaar is, waarbij een telefoonlease geldt. Dat betekent maandelijks een bedrag betalen voor je toestel, in plaats van een bedrag vooraf, waarna je hem mag houden. Het leasemodel gold al langer bij KPN-dochter Hi.

De kosten zijn voor een paar toestellen al bekend: het leasen van een HTC One X kost 25 euro per maand en een iPhone 4S kost 28 euro per maand bij een tweejarig abonnement. Bij Hi zijn de leasekosten van beide toestellen 4 euro per maand goedkoper.

Ook heeft KPN bellen en sms'en weer losgekoppeld van mobiel internet. Maar veel overzichtelijker wordt het er ook dit keer niet op. De KPN-simkaart kost 10 euro (tijdelijk 5 euro) en biedt bij alle belbundels gratis bellen naar andere KPN-klanten. Maar bij de duurste bundel van 30 euro is onbeperkt binnen Nederland te bellen en te sms'en naar andere nummers mogelijk.

Bovenop je bel- en sms-bundel komen de databundels met keuze uit 250 mb, 1 gb of 2,5 gb. Deze bundels kosten respectievelijk 10, 15 en 25 euro (tijdelijk de helft van de prijs). KPN-klanten krijgen 5 gb cloudopslag voor backup van hun telefoongegevens. T-Mobile en Vodafone maakten onlangs al hun nieuwe tarieven bekend, dus het grote vergelijken kan weer beginnen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Het is te hopen dat de consument dit nieuwe verdienmodel massaal de rug toe keert.
Ik zelf koop mijn toestellen al tijden en dat bevalt me uitstekend.
De prijs van een iPhone 28*24=672 en bijvoorbeeld de SGS2 19*24= 456, leert dat je voor beide toestellen gewoon gemiddeld 100,00 te veel betaald. Met de wetenschap dat je daarna weer het toestel moet inleveren. Je kunt dus beter gewoon lenen voor het toestel mocht je het geld even niet hebben.

 

Bij Leasen is het toch zo: kapot is een gratis nieuwe? Nou, dat is bij een iPhone nog niet zo verkeerd.

 

Daar heb je een punt ;)

 

Je ontvangt alleen dezelfde leentelefoon met hetzelfde besturingssysteem. Dit hoeft dus niet dezelfde iPhone te zijn. Bron: <a href="http://mobieletelefoonabonnementenvergelijken.nl/component/content/artic...

 

Ben van de week aan 't vergelijken geweest (abo bijna afgelopen). Conclusie (bij weinig bellen en veel datagebruik):
- Lease maakt een abo v

 

Kun je ook tussendoor upgraden? Anders snap ik het voordeel niet zo. Denk dat ik zelf toch gewoon lekker de telefoon aanschaf, een abonnement erbij kies en hem na een jaar vervang door een nieuw model.

 

Nieuwsbrief