iPhone 5 in Nederland goedkoopst van hele EU
Nieuws

iPhone 5 in Nederland goedkoopst van hele EU

vrijdag 28 september 2012 12:13

De iPhone 5 is momenteel in Nederland het goedkoopst van alle EU-landen. 

Net als bij elke iPhone-introductie verschillen de prijzen flink per land. Dit keer is het toestel volgens deze grafiek van het Italiaanse Setteb.it van alle eurolanden in Nederland het goedkoopst. In Italië is de iPhone 5 het duurst. Daar kost het topmodel met 64gb 949 euro, terwijl dat model in Nederland maar 859 euro kost. Ook het 16 gb-model is in ons land goedkoper dan in andere eurolanden. Alleen het 32 gb-model is in het Verenigd Koninkrijk iets minder prijzig.

Van de EU-landen die niet bij de euro zitten heeft Tsjechie nog iets lagere prijzen: de 16 gb iPhone 5 kost daar 657 euro tegenover 659 euro in de Nederlandse Apple Store. Buiten de EU is Zwitserland het goedkoopst: de 64 gb-versie kost daar 801 euro.

Internationaal gezien is de iPhone 5 in de VS het voordeligst en daarna in Hong Kong. In de VS kost de 64 gb-editie 715 euro en in Hong Kong 720 euro. Voorheen ging Hong Kong aan kop vanwege het ontbreken van belastingen, maar Apple besloot daar de prijs met 10 procent te verhogen.

In Nederland gaat de btw per 1 oktober omhoog van 19 naar 21 procent. Het is nog onduidelijk of Apple de huidige Nederlandse prijzen zal handhaven. Navraag bij Apple-woordvoerders leert ons dat daar bij hen nog niets over bekend is.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Update: met de huidige koers blijkt dat Tsjechie toch nipt goedkoper is bij vergelijking van de Apple Store-prijzen. Het is wel een EU-land maar geen lid van de euro dus kost het omwisselen van de Tsjechische kronen ook geld ;)

 

" terwijl dat model in Nederland maar 859 euro kost"

hehehe, jongens we hebben het over een telefoon met een 4" schermpje en dicht getimmerd OS als melkkoe.
Het is voor niks :)

 

@ikkuh
ouwe zeur...

 

Ik zal hou es dicht timmeren

 

?200 voor 48gb opslag? Je mag toch hopen dat iedereen dan iig zo slim is de 16gb variant koopt en een los sd kaartje erbij neemt.

 

Je mag toch hopen dat iemand dan zo slim is om te weten dat er geen sd kaart in de iPhone kan

 

Nieuwsbrief