Je hoeft er alleen nog maar melk in te doen
Nieuws

Je hoeft er alleen nog maar melk in te doen

vrijdag 15 juni 2012 16:20

Babyflesje Bebo warmt zich zelf op, maakt zich zelf schoon en laat aan ouders weten hoe veel de baby gedronken heeft.

Sinds gisteren is een babyfles niet gewoon meer een babyflesje, maar een apparaat dat meedenkt met de voeding van het kind. De Bebo (Bulgaars voor kleintje) bevat sensoren die bijhouden hoeveel de baby vandaag gedronken heeft. Dat stuurt het flesje naar de smartphone van de ouders.

En dat is goed voor de gemoedsrust van ouders, ze weten zeker dat het kind voldoende binnen krijgt. Ook wanneer opa en oma een dagje babysitten. Daarnaast bevat de Bebo een accu die de vloeistof op kan warmen zonder stroomaansluiting en heeft het flesje een zelfreinigend systeem zodat het hygiënisch blijft.

Het babyflesje is het resultaat van het Innovation In A Week-project van het Ministerie van Nieuwe Dingen (MvND) uit Eindhoven. "We richten ons op rauwe technologie die we vertalen naar aantrekkelijke en praktische consumentproducten," zegt Jan-Hein van Twist van MvND. Met een team van jonge talenten wordt binnen een week van een idee een conceptproduct gemaakt. "Dit wonderflesje is een goed voorbeeld."

De zojuist opgerichte Bebo Company wil het flesje binnen enkele maanden op de markt hebben. Met alle intelligentie in zich, gaat het totaalpakket wel boven de honderd euro kosten, aldus Van Twist.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

testklanten nodig? zijn namelijk lid van #nachtouders en hebben veel ervaring :)

 

Dankje Patrick, wij waren nog niet op de hoogte van #nachtouders. Als er een eerste product versie is dan zullen we dat ook twitteren gericht aan #nachtouders.

 

Nieuwsbrief