Kim Dotcom voorlopig op vrije voeten in Nieuw-Zeeland
Nieuws

Kim Dotcom voorlopig op vrije voeten in Nieuw-Zeeland

dinsdag 10 juli 2012 14:06

De uitleveringszaak tegen de Megaupload-verdachten, onder wie een Nederlander, is vertraagd tot medio 2013.

De rechter in Nieuw-Zeeland heeft bekendgemaakt dat de zaak over hun mogelijke uitlevering naar Amerika pas in mei 2013 verder wordt behandeld. Eerst stond er een zitting gepland in augustus. De vier zijn al maanden op vrije voeten, nadat ze begin dit jaar werden opgepakt na een actie die werd geleid door de Amerikaanse FBI.

Reden voor het uitstel tot mei 2013 zijn allerlei juridische moeilijkheden. Zo mag de Duitse hoofdverdachte Kim Schmitz alias Kim Dotcom van de FBI maar één bestand uit een gigantische batch van 22 miljoen inbeslaggenomen e-mails inzien. Dat gebeurde tijdens een huiszoeking die achteraf illegaal bleek te zijn.

De vier verdachten, onder wie de Nederlander Bram van der Kolk, de technische man van de filehoster, worden beschuldigd van massale copyrightschendingen. De VS willen dat ze worden uitgeleverd. Megaupload stelt dat het slechts online opslagcapaciteit verkocht en dat gebruikers zelf verantwoordelijk waren voor wat ze daarmee deden. De verdachten zaten enkele weken vast, maar zijn inmiddels al weer maanden op borgtocht op vrije voeten in Nieuw-Zeeland.

Lees ook het artikel over Kim Dotcom uit Bright 35.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Kim is OK. Volgens mij zijn zijn rechten wel geschonden.

Het is tijd dat de entertainmentindustrie zichzelf eens gaat innoveren. De tijd schrijdt voort, zo onderhand kan iedereen met technische middelen myziekmaken en zelfs zingen! Maar nee hoor, we blijven de makers krampachtig beschermen!
Hoe wil je nu überhaupt copyrighting gaan afdwingen op internet! Dat kan toch ook niet.

 

Nieuwsbrief