Kinect, maar dan 200 keer zo nauwkeurig
Nieuws

Kinect, maar dan 200 keer zo nauwkeurig

dinsdag 22 mei 2012 11:45

Leap 3D volgt handen, gebaren en voorwerpen met een nauwkeurigheid van een honderdste van een millimeter.

Toen Microsoft eind 2010 de Kinect lanceerde, werd het vrij snel een grote hit. Niet lang daarna werd het apparaat gehackt, waardoor er steeds meer mogelijkheden werden bedacht. In eerste instantie stribbelde Microsoft tegen, later brachten ze (onder enige druk) software ontwikkelkits uit. Die niche is iemand opgevallen en zie daar: de Leap 3D.

Leap 3D is een apparaatje ter grootte van een geheugenstick dat voor het beeldscherm van je computer ligt en gewoon met usb ingeplugd is. Leap 3D maakt navigeren doormiddel van gebaren net zo nauwkeurig als de traditionele muis. Overige gebaren zijn precies wat je verwacht als je ooit een modern touchscreen gebruikt hebt. Daarnaast herkent Leap 3D ook voorwerpen als bijvoorbeeld een potlood waardoor je nauwkeuriger te werk kunt gaan. Leap Motion heeft van de fouten van Microsoft geleerd en wil vooral veel ontwikkelaars achter de Leap 3D scharen.

Want hoewel het apparaat zelf begin volgend jaar in de winkel moet liggen, deelt het bedrijf honderden Leap 3D’s inclusief SDK uit aan ‘geschikte ontwikkelaars’. Leap 3D is straks geschikt voor Windows en Mac OS X en gaat zo’n zestig euro kosten.

Leap Motion, het bedrijf dat de Leap 3D maakt, heeft nog niet uit de doeken gedaan wat precies de techniek achter hun apparaatje is. Het spiegelende plaatje bovenop de Leap 3D doet in ieder geval een straling vermoeden, infrarood bijvoorbeeld zoals bij Kinect. Wat het ook is, het werkt en het werkt goed. CNET kreeg van de ontwikkelaar een exclusief voorproefje en ze zijn onder de indruk.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Dat wil ik voor m'n iPad, scheelt veel vieze vingerafdrukken.

Hoop niet dat er een patent-oorlog ontketend wordt.

 

The future starts today. Gaaf dit soort innovaties

 

Eigenlijk is het gewoon een heel erg geavanceerde theremin :-)

Gelijk maar even op de pre-order knop gedrukt.

 

meteen eentje besteld...

 

Nooit meer je muis kwijt....gestures werken straks helemaal top....pre-ordered!!

 

Video verwijderd?

 

Nieuwsbrief