Klassiek naakt krijgt afslankbeurt met Photoshop
Nieuws

Klassiek naakt krijgt afslankbeurt met Photoshop

vrijdag 17 februari 2012 13:27

Kunstenaar Anna Utopia Giordano maakte van volslanke Venussen op oude schilderijen met Photoshop modellen uit de 21ste eeuw.

Venus, de godin van de liefde, is al eeuwen een graag gezien model voor schilders. Een van de bekendste is ‘De geboorte van Venus’ van Botticelli uit 1486.

Kunstenaar Anna Utopia Giordano brengt met haar project Venus oude schilderijen naar de 21ste eeuw, waar elk onregelmatigheid van het lichaam van een model eruit wordt gephotoshopt. De werken zijn grappig op het eerste gezicht, maar worden snel confronterend. Mag het een onsje meer zijn?

Botticelli - De geboorte van Venus (uitsnede)
 

Hayez - Venus

Alexandre Cabanel - De geboorte van Venus
 

Artemesia Gentilischi - De slapende Venus 

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Doe mij maar origineel en volslank.

 

Hoe lang zal het duren voordat er weer een of ander niets-beters-te-doen organisatie of persoon begint te piepen dat dit een vertekend beeld geeft, minderwaardigheidscomplexjes bij de gemiddelde tienerdame, etc. etc.?

 

Eigenlijk is er dus in alle jaren niets veranderd aan het figuur van de dames. Alleen de smaak van de heren is nu anders, al geldt dat ook niet voor iedereen.

 

typisch; bij de eerste 2 afbeeldinen (Botticelli en Hayez) heeft de photoshopper dan wel weer de borsten groter gemaakt. tsss....

 

En dat terwijl deze eeuw in de mode naast de slankheid ook cup AAA wordt gepromoot. Dus echt 21e eeuw is het niet. Eerder 1989 (debutjaar Baywatch)

 

@Ruben.cc. Het antwoord op je vraag ligt voor de hand: Jij dus!

 

Toch lekker om te zien dat zelfs op een klein digitaal plaatje het gephotoshopte beeld niet meer is dan een cartoon. Laat staan als je voor je ziet op een doek van enkele meters groot.

 

Nieuwsbrief