Koffer weegt zichzelf
Nieuws

Koffer weegt zichzelf

maandag 10 mei 2010 14:14

Overgewicht van je bagage kan je duur komen te staan bij een vliegreis. Deze koffer waarschuwt je al bij het inpakken.

Vaak zijn bij de incheckbalie schappelijk en doen ze niet moeilijk als je koffer een paar kilo te zwaar is. Maar soms heb je de verkeerde te pakken. Dan moet je voor iedere kilo die je koffer te zwaar is betalen en dat kan afhankelijk van je bestemming je vakantie bij voorbaat al verzieken. KLM bijvoorbeeld berekent voor iedere kilo overgewicht buiten Europa maar liefst 22,5 euro voor een enkele reis. Die Bongo's die je in Brazilië op straat kocht voor een prikkie worden dan opeens heel duur.

Met de zelfwegende koffer kom je in ieder geval bij de incheckbalie niet voor verrassingen te staan. Deze koffer til je ingepakt en wel op en toont op een ingebouwd lcd-schermpje hoeveel hij weegt. Hoewel je ook portable bagage-weegschalen kunt kopen, hoef je deze koffer voor de prijs van 80 euro niet te laten staan. Hij heeft de nodige compartimenten, is gemaakt van sterk polyester, ingebouwde wieltjes en een uitschuifbare handel voor makkelijk transport.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Wat een teleurstelling...

Ik las in eerste instantie "Koffer <strong>be</strong>weegt zichzelf" ...

 
Die hebben we ook hoor Willem: http://www.bright.nl/gemotoriseerde-koffer-helpt-zelf-dragen
 

Beetje offtopic maar het blijft natuurlijk een raar/idioot/bizar idee dat een zwaarlijvige dame van 110 kilo met 20 kilo bagage niet hoeft bij te betalen, terwijl ik, met m'n prima BMI en egzonde levensstijl, wel bij moet betalen omdat ik graag m'n sport uit wil oefenen in het buitenland en daarvoor op 25 kilo ruimbagage uitkom.

 

Toch heb je wel gelijk. Je zou als passagier in totaal een bepaalde limiet moeten hebben. Ben je dik en zwaar dan mag je minder bagage meenemen, of je vraagt een lichtere medepassagier iets voor je mee te nemen.

 

Mee eens, maar dat wordt dan weer gezien als discriminatie...

 

Dat is t ook. Vraag is of het erge discriminatie is, er zit natuurlijk wel een rationalisatie achter.

 

Zou dan ook moeten gelden voor hele lange mensen tov een lilliputter. Het verschil in gewicht ook in handbagage laten meetellen. En natuurlijk ook voor hele lelijke mensen, die mag je dan gewoon een tik geven toch? Zuurpruimen.

 

Sorry, ze wisten hier niet dat jij heel dik was.

 

Ooit gehoord van obesitas of andere ziektes waardoor mensen er niks aan kunnen doen dat ze meer lichaamsgewicht hebben. Daar moet je ook rekening mee houden. Niet generaliseren dat alle dikke mensen dik zijn door hun eigen gedrag...

 

Obesitas is geen ziekte, maar een andere naam voor zwaarlijvig. Obesitas kan wel veroorzaakt worden door ziektes, bijvoorbeeld de "ziekte van Cushing".

Het gros van de mensen in Nederland is zwaarlijvig, omdat ze een energie-rijk dieet hebben en beperkt aan lichaamsbeweging doen.

 

Maak niet uit waar je dik van ben. Als je meer weegt zou je gewoon minder bagage mee de lucht in mogen nemen.

Ook magere mensen kunnen er vaak niets aan doen dan ze mager zijn maar die hoor je nooit klagen. Als je iets over dikke mensen zegt dan word er direct geroepen dat ze er niks aan kunnen doen. Maar ieder pondje komt door het mondje. Of je ziek ben of niet, van ademen word je niet dikker... dus houd eens op met dat gejengel dat obesitas een ziekte is. De meeste mensen zijn dik omdat ze teveel eten en te weinig bewegen op hun scootmobiel!

 

beetje dom dit he...

 

Je ziet wel steeds meer dikke mensen zonder enige medische indicatie op scootmobiels rijden met een vette saucijzenbrood of zware shag in de hand en dure trainingspakken en sportschoenen aan. De scootmobiel hebben ze via marktplaats of de ANWB-gids aangeschaft omdat ze gemakzuchtig zijn. Dit soort mensen roepen hier in koor dat ze ziek zijn en er niks aan kunnen doen dat ze dik zijn en dikker worden. Ja, deze mensen zijn ziek als luiheid een ziekte is.

 

Arend is supergezond, perfecte gewicht, rookt niet, drinkt niet, eet gezond, op tijd naar bed, vroeg eruit, doet ongevaarlijke sporten. Arend is slim, Arend is zoals iedereen zou moeten zijn, volgens Arend dan.

 

Het gaat om het idee dat het totale gewicht berekend moet worden, niet over ziektes.

 

(null)

 

Het gaat dus wel over ziektes want het onterecht iemand extra te latem betalen als die persoon daar zelf niks aan kan doen...

 

Gewoon dik zijn door teveel eten en te weinig beweging is volgens mij nog steeds geen ziekte.
Hier op mijn werk loopt er ook eentje rond met een reet waarvoor de leuningen van de bureaustoelen verwijderd moet worden. Wanneer je er als kerel iets van zegt vormen alle vrouwen een front door te brullen dat het een ziekte kan zijn omdat zij tijdens de lunch 1 cracker met Becel nuttigt. Nu weten we ondertussen dat ze elke dag met haar afdeling tompouces of saucijzenbroodjes haalt, 1 familiezak M&M's open heeft liggen op d'r bureau en thuis bij de tv elke dag 1 zak chips naar binnen slaat.
Nu hoor je de dames ineens niet meer roepen dat het een ziekte is.

 

Niet iedereen die dik is hoeft een ziekte te hebben, het kan ook een combinatie van ongezond eten en weinig lichaamsbeweging zijn. Mijn man en ik zijn slank en komen beiden uit slanke families maar onze 2 kinderen zijn moddervet omdat ze alleen maar frsidrank, chips, energiedrankjes en snoepgoed naar binnen slaan en hun enige beweging bestaat uit WII spelletjes spelen.
Van de dokter moeten ze afvallen omdat het in de groeifase belangrijk is dat ze niet te zwaarlijvig zijn, anders groeit alles krom onder het overgewicht. Maar het blijven toch je kinderen en dan is het moeilijk ze iets te weigeren als zer ergens trek in hebben.

 

Dit bericht ging ooit over een koffer....

 

Bedank harrie dan maar want die begon over dikke vrouwen en vliegen en nu loopt het helemaal uit de hand. Maar voor zware auto's betalen mensen ook meer wegenbelasting dus zware mensen mogen best meer betalen om zo'n jumbojet de lucht in te krijgen. Magere mensen hoor je niet klagen dat ze geen korting krijgen dus moeten dikke mensen ook niet zeuren dat ze meer moeten betalen.

 

@Cor. Bedankt, even dacht ik dat ik op 'n forum terecht gekomen was over te zwaar zijn.

 

Geen dank. :)

 

kunnen dikke mensen deze koffer wel optillen dan? (om beide onderwerpen even te combineren).

Vind het verder wel een gave koffer, niet duur en handig :D

 

wel handig op vakantie, dan vergeet ik mijn weegschaal en kan ik in mijn tas gaan staan :)

 

Ik wacht nog op de koffer die zichzelf aangeeft bij de douane :)

 

Je hebt ook een klein en low tech apparaatje dat UNSER heet. Kun je elke koffer mee wegen. Geen lcd schermpje dat binnen no time kapot is of batterij die leeg is als je net aan het pakken bent.
Kortom, nieuwerwetse ongein!

 

Wanneer je in een Hummer rijd of je loopt met 3 vieze honden te wandelen word je verweten dat je een grote asociale vervuiler bent. maar wanneer je shag rokend met een gigantisch dik vet lui lijf in een gesubsidieerde scootmobiel de mensen van de stoep rijd ben je ineens zielig? Rot op met je vette kadaver luie koeien!

 

@Ellen
Ik hoop dat jij een x een afwijking aan je schildklier krijgt. En dik word, dat je zo ziek wordt dat je niet meer goed kan bewegen lees sporten. Laat het dan ff weten. Dan noem ik jou ook een lui vies dik ding.

Veder leuke koffer;-)

 

Vette koffer, zeg ik.

 

Kunnen ze niet beter zelfwegende vliegtuigstoelen plaatsen in alle vliegtuigen. Wanneer er iemand te zwaar is gaat er een alarm loeien en geven de stoelen rond deze persoon aan dat deze niet gebruikt mogen worden om het overgewicht te compenseren. Zo verdelen de stoelen dus zelf het gewicht van alle passagiers correct voor een veilige vlucht. Zo hoeven de stewardessen niet tegen een passagier te zeggen dat ze eigenlijk te zwaar zijn om een veilige vlucht te garanderen en dat ze daarmee de andere 300 passagiers in gevaar brengen.
Een vliegtuig moet veilig kunne opstijgen en wanneer elke passagier 145 kg weegt dan moet dat toch elders in balans worden gebracht? Of je nu dik bent vanwege een (ingebeelde) ziekte of uit pure luiigheid maakt mij geen dikke reet uit maar ik wil wel veilig kunnen vliegen!

 

Wist je dat de vliegmaatschappij Garuda geen enkele limiet heeft op de hoeveelheid bagage die een passagier mee mag nemen? Mijn ouders vlogen vroeger altijd met Garuda omdat die nooit moeilijk deden bij overgewicht. Mijn ouders presteerden het soms om per persoon 60 tot 65 kg aan bagage in te checken en dan reken ik hun handbagage niet eens mee. Ook bij alle andere Garuda passagiers was dit al jaren bekend en hield ik mijn hart vast wat er door iedereen aan boord gebracht werd. Geen enkel probleem bij de incheckbalies van Garuda zo makkelijk ging dat.
Tot groot verdriet van mijn ouders mocht Garuda niet meer vliegen op Europa, het zal wel te maken hebben met deze zeer omstreden soepelheid wat betreft bagage.

 

@Ellen: Het bericht gaat niet over vette luie shag-rokende mensen maar over een koffer.

 

Nieuwsbrief