Koopje: upgrade naar Windows 8 kost maar 40 dollar
Nieuws

Koopje: upgrade naar Windows 8 kost maar 40 dollar

dinsdag 03 juli 2012 10:10

Windows-gebruikers kunnen voor slechts 40 dollar upgraden naar Windows 8. Dat geldt zelfs voor XP-fans.

De prijs voor een upgrade naar versie 8 van Microsofts besturingssysteem via een download kost 39,99 dollar, zo maakte de softwaregigant gisteren bekend. Dat is een relatief lage prijs. Voorheen rekende Microsoft veel meer voor upgrades van besturingssystemen, tot wel 200 dollar voor Windows 7 Ultimate bijvoorbeeld.

Het downloadaanbod van 40 dollar is ook geldig voor gebruikers van XP en Vista, niet alleen voor Windows 7-gebruikers. Windows 8 op dvd ontvangen is uiteraard duurder, maar nog altijd vrij goedkoop: 70 dollar. Het gaat in alle gevallen op de Pro-editie van Windows 8, waar ook Media Center een onderdeel van is. De upgrade zal zijn te downloaden vanaf Windows.com en de prijzen zijn volgens Microsoft tijdelijk tot 31 januari 2013. De exacte introductiedatum van Windows 8 is echter nog altijd niet bekend.

Microsoft hoopt met de lage upgradeprijs de Windows Store in Windows 8 sneller van de grond te krijgen. De Windows Store is Microsofts antwoord op Apple's App Store (voor de Mac) dat vorig jaar versie 10.7 van zijn besturingssysteem Mac OS als download introduceerde voor 23,99 euro. Hoe meer gebruikers er zijn, hoe meer energie ontwikkelaars willen steken in de nieuwe applicaties met de Metro-interface van Windows 8.

Alles lijkt er bij Microsoft op gericht om meteen in de eerste week van de introductie van Windows 8 grote aantallen gebruikers te laten overstappen op het nieuwe systeem. Zij zullen onder meer moeten wennen aan de nieuwe interface van het thuisscherm met gekleurde tegeltjes die zichzelf verversen en zonder de aloude start-knop met het bureaublad. 

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Veel belangrijker: Komt er een downgrade naar 7 als je 8 bij een nieuwe PC krijgt opgedrongen?

 

Deze opmerking wordt altijd gemaakt als er een nieuwe Windows versie uitkomt. Beetje voorspelbaar en knullig als je het mij vraagt.

 

Idd. Wasrom een oude versie gebruiken . Ms gaat apple voorbij. Let maar oo!

 

Ik heb en Acer iconia met twee touch - screens , werkt best goed op win7 kan wait voor win 8

 

Microsoft kan ook echt niets zelf verzinnen. Altijd maar weer de kopieermachine starten zodra Apple weer eens wat nieuws heeft. Bah!

 

Nieuwsbrief