Kopje koffie? There's an app for that
Nieuws

Kopje koffie? There's an app for that

maandag 05 december 2011 17:05

Al je favoriete koffiesoorten komen bij de TopBrewer uit één kraan. Het minimalistische koffieapparaat is ook via je iPhone of iPad te bedienen.

De bureaustoel is mijn favoriete plek in huis. Als ik sta te wachten tot het koffieapparaat gereed is, denk ik steeds aan dingen die ik in die tijd mooit nog even achter mijn computer had kunnen doen. De TopBrewer van Scanomat is misschien wel dé oplossing voor mijn ‘probleem’. Naast een enorm strak design, houdt het apparaat zichzelf schoon, zet het snel veel verschillende soorten koffie en vanuit je bureaustoel maak je heel gemakkelijk een espresso. 

Onder de roestvrijstalen kraan bevindt zich een flinke machine, gehuld in een strakke witte kast. Met het touchscreen op het werkblad kun je kiezen uit een lijst met mogelijkheden: van chocolademelk tot een latte. Als de TopBrewer aan staat, heb je binnen vijftien seconden een kopje koffie. Dit is helemaal fijn wanneer je het apparaat met je iPhone of iPad bedient, want voordat je in de keuken bent aangekomen staat je drankje al klaar (wel van te voren een kopje neerzetten). Het is ook mogelijk om je eigen creaties op te slaan in de app, als je net iets meer koffie dan melk wilt of juist andersom.

Na elke bereiding worden de melkleidingen gespoeld met water en met een druk op de knop maakt de TopBrewer in één minuut het gehele apparaat schoon. Het enige dat je soms moet vervangen zijn de koffiebonen en melk- en chocovoorraad. De prijs van de TopBrewer moet nog worden aangekondigd maar willen we waarschijnlijk niet weten. In het onderstaande filmpje zie je het apparaat in actie.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Ziet er leuk uit, maar vijftien seconden? Dat kan dus nooit een degelijk shot espresso zijn, want dat loopt *tenminste* twintig seconden (20 tot 35 om precies te zijn).

En hoe zit het met kalkaanslag in het apparaat? Onthardt hij het water ook zelf? Of kan hij zichzelf ontkalken?

 

@Coffee geek: Het is vijftien seconden voor een normaal kopje koffie. Espresso is 25 seconden :-) En ontkalken staat niet vermeld, dus neem maar aan dat je dit (toch) wel een keertje moet doen.

 

Als je nou helemaal geen koffie drinkt, kan je lekker door blijven werken... Wat is er nu erg aan om ff weg te komen van je bureau en met iets anders bezig te zijn? Op de wc krijg je toch ook de beste ideeën!

 

Enneh, hoe zit dat met kopjes?

Eens kijken, ik heb zin in een espresso. Blieperdebliep! Zo nu zal hij wel klaar zijn.

Hee, mijn keukenblad zit onder de koffie... Shit! Vergeten kopje achter te laten.

Dit soort afstandsbediening is echt je van het! Zelfs nog onzinniger als afstandsbediening voor je autoradio.

 

Handig is dat!

 

Nog een kraan erbij op het aanrecht! Eén voor gemeentepils, een quooker en dan nu een koffiekraan. Laten we dan meteen ook de beertender inbouwen en wat te denken van een cup-a-soup kraan?

 

Nieuwsbrief