Lamborghini's SUV heet Urus
Nieuws

Lamborghini's SUV heet Urus

dinsdag 01 mei 2012 14:08

Lamborghini bouwt z'n eigen Cayenne.

Toen Porsche de Cayenne ging bouwen, schreeuwden puristen moord en brand. Dat schreeuwen ze nog steeds, maar de Cayenne is bij Porsche inmiddels de belangrijkste cash cow. Dus Maserati liet op de autobeurs in Frankfurt de Kubang zien. Bentley terroriseerde de beurs van Geneve met de afschuwelijke EXP 9 F. Niet meer dan logisch dat Lamborghini ook mee wil gaan doen. Het resultaat heet Urus en ziet er ongeveer zo uit als die naam klinkt.

Eerder maakte Lamborghini de utilitaire LM002. Een pick-up met de motor van een Countach. Daarmee kon de kolos over zandduinen gejast worden door verveelde oliesjeiks. De opvolger zal waarschijnlijk eerder gebruikt worden om van het hotel naar Harrod's te rijden.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Gut, het is wel weer veel stemmingmakerij en bijzonder weinig inhoud... En dan bedoel ik niet de auto, maar dit artikel.

 

Het zijn en blijven verschrikkelijk lelijke auto's!

 
afbeelding van Rutger Middendorp

Wat ik niet zo goed begrijp is waarom er lampen op moeten zitten van een sportauto. Net als bij de Cayenne. Daardoor ziet hij er als een uitgelubberde hypercar uit. Waarom niet, net als bij de LM een flinke neus?

 

Lamborghini lelijk?! Wat zei je?

 

Uhh nee als deze lamborghini muziek was geweest dan was t een afrojack

 

Beest van een wagen, maar iets teveel copy van de concurrentie. o.a. het zij-profiel van de RangeRover Evoque. Ofwel niet zo gewaagd als ik van Lamborghini zou verwachten. Ach ja het is ook een VWAG product dus wat wil je.

 

Doe mij dan maar een LM002, ook lelijk maar wel meer karakter.

 

Nee. Te korte neus. Duidelijk familie van de rest. Maar geen suv. Zoals de LM 002. Van dichtbij mooi van veraf nee... LM 002 gezien in Santa Agata Itali

 

Nieuwsbrief