Laptops mogelijk uitgerust met Kinect
Nieuws

Laptops mogelijk uitgerust met Kinect

maandag 30 januari 2012 11:46

De tijd dat je je laptop bedient met handgebaren is niet ver weg meer. De eerste prototype laptops met Kinect zijn gesignaleerd.

Microsofts Kinect is het snelst verkopende consumentenelektronicaproduct ooit. De Xbox Kinect is al in 18 miljoen huishoudens wereldwijd te vinden. Dat aantal zal alleen maar toenemen. Microsoft kondigde onlangs aan dat de Kinect in 2012 ook beschikbaar komt voor de desktop pc. Nu blijkt dat er ook hard gewerkt wordt aan laptops met Kinect- integratie.

The Daily kreeg twee Windows 8 prototype laptops onder ogen die waren uitgerust met een reeks Kinect sensoren op de plek waar normaal de webcam zit op een laptop. Gaming is uiteraard de meest voor de handliggende toepassingen maar met handgebaren kan je natuurlijk ook de laptop bedienen. Een bron bij Microsoft bevestigde aan de The Daily dat het inderdaad om officiĆ«le prototypes gaat,Ā waarschijnlijk Asus- netbooks.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Hahahah, ctrl-alt-delete, wordt vervangen door 'the Finger'

 

Nieuwsbrief