Leisure Suit Larry heeft je hulp nodig
Nieuws

Leisure Suit Larry heeft je hulp nodig

donderdag 05 april 2012 17:38

De makers van de remake van het legendarische spel Leisure Suit Larry vragen internetters om geld via Kickstarter.

Gamestudio Replay Games is al een tijdje bezig met een remake van het beroemde pc-spel Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards voor onder meer Windows, Mac, iPhone, Android, Xbox en PlayStation. Sinds deze week probeert Replay Games via crowdfundingsite Kickstarter 500.000 dollar bij elkaar te halen. Dat geld is nodig om de remake rond te krijgen. Het gaat goed: na een paar dagen is er al 180 duizend dollar binnen. De deadline is over 27 dagen.

Kickstarter-investeerders krijgen voor 15 dollar een downloadbare versie van het spel, desgewenst ook drm-vrij. Voor 10 dollar extra krijgen ze er een soundtrack bij. Voor hogere bedragen is allerlei Larry-swag te bemachtigen, zoals een speciaal condoom, postzegels en speelkaarten. Wie meer dan 5 duizend dollar doneert krijgt een gastrol in de game. 

In het spel speelt de kalende veertiger Larry Laffer de hoofdrol. Hij probeert, meestal tevergeefs, aan te pappen met vrouwen. De game, waarvan het eerste deel in 1987 in de VS werd uitgebracht, leidde je langs morsige cafés, casino's en een prostituees. Het spel was ook in Nederland destijds erg populair. Bedenker Al Lowe werkt ook mee aan de remake, die eind dit jaar af is, als de game precies 25 jaar bestaat.

Crowdfundingsite Kickstarter blijkt de laatste tijd een succesvole manier om geld op te halen voor onafhankelijke gamemakers. Vorige maand was het project voor een nieuwe adventuregame van Tim Schafers gamestudio Double Fine goed voor een recordbedrag van 3,3 miljoen dollar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Love it :D

 

Nieuwsbrief