Lichtgevend textiel
Nieuws

Lichtgevend textiel

vrijdag 21 oktober 2011 10:29

Dit licht moet je eigenlijk voelen. Het is geïntegreerd in textiel en voelt overal zacht.

Soft Interiors is lichtgewicht halfdoorzichtig textiel waarin een gloeiend licht geintegreerd is. Dat zou je in een slaap- of woonkamer als verlichting kunnen gebruiken. Of als veilige shawl onderweg op de fiets?

Paula Kassenaar maakte het textiel als afstudeerwerk voor de richting industrieel ontwerp aan de TU/e. Samen met de Philips Research Photonic Textiles groep zocht ze naar een manier om led-licht in textiel te verwerken. De eisen: textiel moet niet de soepele eigenschappen van textiel verliezen, en het licht moet zo fijn zijn dat je er direct in kunt kijken.

Kassenaar: 'De lichtbubbels die je ziet zijn ook geen plastic bollen of zo, alleen een volledig lichtgewicht textielen structuur. Je zou het eigenlijk moeten voelen want dan valt voor veel mensen ineens het kwartje. De stof heeft namelijk echt vrijwel geen harde elementen.' Dat voelen kan tijdens de Dutch Design Week bij Made in Brainport, en in februari op DHUB in Barcelona.

Vorig jaar lieten we de lichtgevende hoodie van Kassenaar zien. Haar Soft Interiors waren eerder te zien op de Istanbul Design Week. Na haar afstuderen heeft Kassenaar studio Hatter & Hare opgericht, waar haar interieur en mode verder ontwikkeld en hopelijk verkocht wordt.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Kun je het ook wassen?

 

Ja, je kunt het ook wassen. De twee prototypes die momenteel tentoongesteld liggen op de DDW heb ik beiden gewassen. Wel met de hand, de wasmachine durf ik nog niet aan, maar gewoon een lauwwarm badje, uitwringen en laten drogen.

 

jing bing bang bing boeng boeng boeng boeng....boeng

 

@jing

jing bing bang bing boeng boeng boeng boeng....boeng tegen je hoofd ja

 

Mooi!

 

Jing rot op

 

Check www.aoifewullur.com staat nu op dutch design week in Eindhoven. Bijna t zelfde!

 

Cool ontwerp. Hoe werkt het als je er een sjaal van zou maken? Hoeveel batterijen?

 

kun je de stof ook op bv spaanplaat plakken en dan een wand van maken? Hoe gaat het dan met het aansluiten?

 

Geweldig idee! Lijkt me prachtig als bv een jurk of blouse!

 

Neem eens contact met ons op zodra het klaar is voor productie via http://webshop.zinoz.nl .

 

Nieuwsbrief