LulzSec verraden door eigen kapitein
Nieuws

LulzSec verraden door eigen kapitein

dinsdag 06 maart 2012 18:28

Afgelopen nacht zijn drie kopstukken van Anonymous-tak LulzSec opgepakt dankzij een samenwerking tussen LulzSec-leider Sabu en de FBI.

Fox News bericht dat de leider van de Lulz Boat, wiens echte naam Hector Xavier Monsegur is, al sinds juni vorig jaar samenwerkt met de FBI. Monsegur zou na zijn arrestatie schuld hebben bekend op twaalf verschillende aanklachten. Hierna heeft hij zijn diensten als informant verleend, waarschijnlijk met strafvermindering als doel.

Met deze samenwerking heeft Sabus vijf van zijn voormalige LulzSec- en Anonymous-metgezellen erbij gelapt. Het zou hierbij gaan om een Amerikaan uit Chicago, twee Britten en twee Ieren. Vier van de vijf zouden een belangrijke rol spelen bij LulzSec. De vijfde arrestant is alleen lid van Anonymous. De LulzSec-leider zelf is ook een Amerikaan, 28 jaar oud en momenteel woonachtig in New York.

De FBI is logischerwijs over de actie te spreken: 'Dit is vernietigend voor de organisatie. We hakken het hoofd van LulzSec er af.' LulzSec is onder andere verantwoordelijk voor het hacken van verschillende bedrijven zoals Sony, overheidsinstanties zoals de Amerikaanse senaat en de CIA.

Reacties

De FBI heeft ook aangegeven deze man expres proberen aan te pakken via zijn kinderen. Dan kan ik begrijpen dat je voor hun kiest ipv je virtuele vriendjes.
Not sure of ik hiermee nou blij ben of niet, de meeste van hun acties waren idioot, maar soms hadden ze een goed punt. Een soort van batman eigenlijk

 

snitch!

 

Nieuwsbrief