MobileMe is out. iCloud is in.
Nieuws

MobileMe is out. iCloud is in.

maandag 06 juni 2011 21:29

iCloud heet de nieuwe online dienst van Apple tot niemands verbazing. Je kunt er alles mee wat je met MobileMe kon én meer. Helemaal voor niets.

Ik schijn één van de weinige mensen te zijn die nog altijd MobileMe gebruikt. De kritiek op MobileMe was namelijk niet van de lucht. Belangrijkste punt: het is te duur. Nu is dat in ieder geval opgelost, want straks onder de nieuwe naam iCloud wordt het gratis. Dan kun je ook je agenda's, contacten en emails synchroniseren, maar er komt een veel handiger online opslag systeem bij. In iPhoto kunnen foto's vanzelf naar de cloud worden gestuurd, zodat je op elk apparaat weer foto's terug kunt zien. Kalenders kunnen nog makkelijker gedeeld worden met familie en collega's. En tatatatatataaaa: je kunt je iPad over wifi syncen. Geen kabeltje meer nodig. Bedankt Apple. Laat het gevecht in de comments beginnen.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

3-2-1 FIGHT

 

ik heb nu MobileMe en gebruik het vooral voor de opslag van documenten. Als da nu gratis kan lijkt me dat alleen maar mooi, jammer dat ik net 2 maanden geleden mijn abbo heb verlengd....

 

Misschien heeft Apple geleerd dat de klant betalen niet leuk vind voor internet diensten. Misschien niet, maar ik ben blij. Sid is een grote stap

 

Sid betekend uiteraard dit

 

Maar dan betekent met een T. Net als fapperT

 

Suuuuuper cool, en het is echt geweldig... Alleen vraag ik me af of muziek dat "minder legaal" verkregen is ook mee synct voor 25 dollar per jaar...

 

is allemaal basisfunctionaliteiten naja 90% dan. Wauw draadloos synchroniseren en FOTAs. Revolutionair zeg, dat kent android al vanaf versie 1.5, of zelfs eerder. Bij iOS 7 komt er zeker ook nog is push mail? En bij de volgende versie ook nog een push API voor apps? (of heb ik die mogelijkheid gemist?) En natuurlijk de mogelijkheid om draadloos je apparaten te besturen, en via NFC. En de mogelijkheid om een website van je mac instant naar je telefoon sturen, dat jaar erna dan ook voor een kaartendienst. En natuurlijk custom toetsenborden, ofnee dat mag niet van appel want de klant heeft geen keuze nodig en wil dat helemaal niet. Live wallpapers al helemaal niet zeg, stel je voor dat je echte interactie krijgt. Laat ik over echte tweakspullen maar al helemaal niets zeggen.

Poeh poeh , genoeg basisfunctionaliteiten tot 2015 om in te bouwen. Daarna zal ik ze wel weer een nieuw lijstje sturen.

 

Wauw, de vergelijkingen met Android zijn altijd zo leuk. Gesloten systeem en open systeem. Zinloze vergelijking of discussie.

 

Haha, dus FOTAs, push functies, draadloos syncen is geen basisfuncionaliteit in een gesloten systeem? Kom op, je weet zelf dondersgoed dat dat er al lang geleden in had moeten zitten. Het leukste is nog dat je nu mog steeds wifi nodig hebt om te syncen. Das zeker omdat ze anders het dataverbruik ook nog moesten optimaliseren? :')

 

Haters hier zeg. Ik ben momenteel in het bezit van een Android toestel en dat bevalt me prima. Daarnaast heb ik ook een Apple Laptop. Ik moet gewoon meegeven dat het net allemaal iets gelikter werkt en over het interactieontwerp is gewoonweg wat verder over nagedacht. Plaatsing van de knoppen, grootte van de knoppen, welke functies niet en wel, etc.. verdiep je eerst eens in welke factoren Apple.zich onderscheid buiten.de "fanboys" om.. en kom dan terug met goede argumenten. Apple komt soms met "achterhaalde" technieken en mogelijkheden, maar brengen deze wel op een manier dat deze voor iedereen toegankelijk.is en ook beter.

 

Vraag me af welk business model hierachter zit, niets is gratis natuurlijk!

 

Typen met android schijnt wel een probleem te zijn...naja, deze was eigenlijk flauw... Sorry!

 

Dus jij wil je androitje updaten via 3G à la 500MB? congrats vriend, mag jij lekker gaan dokken

 

Er bestaat ook zoiets als wifi... >.<

 

500 mb???? Lijkt windows wel. Android is maar 80 mb voor een hele nieuwe versie, indrukwekkende hoeveelheden aan data zeg. En ja, die 80mb is een hele nieuwe versie en niet een paar bugfixes. Die zijn 3mb.

 

Apple concurreert straks een aantal spelertjes van de markt wat betreft marktaandeel. Ik noem geen namen: kuch: Android kuch: Blackberry. It just works

 

Right... Ik denk niet dat het zo makkelijk zal gaan als je voor ogen hebt. Android is gewoon een degelijk goed platform voor veel fabrikanten. Daarnaast zal Windows Phone ook wel opkomen maar naar mijn verwachting niet zo groot worden als iOS en android. BlackBerry zal wel met vernieuwingen moeten komen om nog interessant te blijven.

 

Waarom zou je een systeemupdate zo nodig over 3G willen doen? Ook al is het 80MB, dat duurt een eeuwigheid.

 

Waarom zou je het op voorhand willen uitsluiten?
Mijn Android telefoon meld netjes voor het doen van een update zonder wifi verbinding dat dat lang kan duren en je beter een wifi verbinding kan organiseren.
Mocht je dat niet snel voor elkaar hebben, en dat kan natuurlijk prima, niet overal is wifi en ik zit ook niet de hele dag thuis op de bank, dan kun je er dus voor kiezen om over 3g te updaten.
Kost wat meer tijd maar je bent vaak sneller klaar dan eerst naar wifi zoeken.

 

Mijn hemel zeur toch niet zo. Wat is beter groen of rood... Koop een pot en verf. Vind je het niet mooi koop je de volgende keer de andere kleur, maar hou op om de anderen af te zeiken. Kleuters

 

it just werks, herp derp.

Android notificatie systeem bedoel je?

 

Apple heeft al vanaf het begin Push mail en andere push mogelijkheden. Ik ben absoluut geen fanboy, maar vind de combinatie van Google Apps en een iPhone geweldig. iCloud komt misschien een beetje laat, maar zal wel goed doorontwikkeld zijn.. Apple's update strategie werkt ook beter dan die van Android.. Uit ervaring. Mis alleen nog Google Navigatie op de iPhone ;) denk eens na over de betrouwbaarheid van de soft & hardware van Apple ten opzichte van andere fabriekanten. En de Marketing, daar kunnen ze bij andere ook nog van leren.. Maar uiteindelijk is alles een kwestie van goed en slim configureren zowel bij iOS als bij Android.

 

} en dat is waarom je een fanboy bent. geeft niet. maar niet zeggen dat je het niet bent he?! ;-)

 

there ya go!

 

Kreeg net een mailtje van Apple dat mijn MobileMe account tot juni 2012 beschikbaar blijft. Weet iemand of ik mijn mail adres dan ook kwijt ben?

 

Je hebt tot juni 2012 om die over te zetten anders ben je het wel kwijt

 

In hetzelfde mailtje staat dat je het adres meeneemt naar icloud. Na datum x in 2012 vervalt me, maar dan hangt je adres dus onder icloud. Van een adres @icloud zou ik niet zo blij worden.

 

Er is een opname van een wwdc uit 1997 waar Jobs op vragen uit de zaak vertelt wat zijn grootste wens is voor de toekomst: een systeem waarbij je computer volledig geïntegreerd is in het netwerk. Lijkt erop dat dit met icloud is geregeld.

 

De camera was ook allang bedacht voordat Leica hem decennia later verfijnde. Het gaat er niet om wie wat bedenkt, maar om diegene die het beter/mooier/toegankelijker maakt.

 

Moet iedereen hetzelfde per se goed vinden? De mobiele telefonie markt is al beperkt tot 2 serieuze spelers (Apple en Android), willen jullie zo graag dat er nog maar 1 is? Gebruik lekker wat je zelf fijn vindt en gun de ander wat hij fijn vindt... Dit is toch niet zo'n vreemde opvatting?

 

Een hotmailaccount met 30Gb icm met Outlook is vooralsnog een stuk handiger. 5Gb op de iCloud... Hadden ze daar nu zo'n groot datacenter voor nodig. Past net mijn e-mail op.

 

Wat ik me afvraag is wat er gebeurt als het opslaggeheugen van de diverse devices die iemand in gebruik heeft niet overeenkomen en de max van de device met het grootste geheugencapaciteit bereikt is. Dan zou een device met minder capaciteit niet volledig gesynct kunnen worden toch?

 

Android is gelijk aan troep meer niet. Troeplovers hoeven niet te reageren op een kwaliteit product. Jullie zijn gewoon een goedkopere alternatieven met jullie smartphones en duure rotzooi met jullie tablets.

 

Kontverhaal!

 

@ipad gebruiker: fanboy alert!

 

ios krijgt een notificatie systeem, kan je eindelijk spelletjes spelen zonder die pop ups in je gezicht.
lijkt me heerlijk, oow wacht dat heb ik als want ik heb een android telefoon die trouwens ook heerlijk typt.
Htc desire z heet mijn toetsel en het poept op elk stront ios device dat de prullenbak in kan.
overpriced spul.

 

Het notificatiesysteem is gewoon gejat van android. losers!
verzin zelf wat.

 

Ik heb eerst altijd windows (mobile) gehad, daarna Android en nu iOS. Uit ervaring moet ik toch eerlijk toegeven dat als je een (geavanceerde) gebruiker bent alles van Apple gewoon net iets beter werkt en er beter uit ziet (mijn smaak althans). Alles heeft z'n voor- en nadelen maar als je het kunt betalen en het er voor over hebt koop je iets van Apple en heb je niet een dergelijk budget maar wil je toch veel functionaliteit koop je een android. Maar veel Android-bezitters hebben achteraf toch spijt wanneer ze de iPhone/iPad gezien hebben.

Oja, iCloud is inderdaad wat laat maar ik kan niet wachten om dit voor mijn muziek uit te proberen.

 

Nieuwsbrief