Mode voor op de fiets (voor hem en voor haar)
Nieuws

Mode voor op de fiets (voor hem en voor haar)

woensdag 12 december 2012 16:27

Met extra plooien, ritsen en ruimte zit je comfortabel op de fiets. Zelfs in een kokerrok.

Voor hem
Brick Lane Bikes, de allereerste fixed gear fietsenwinkel uit Londen en volgens velen een mekka voor op maat gemaakte fietsen, werd door H&M benaderd een speciale fietscollectie te testen en te keuren (filmpje). De collectie bestaat uit elf kledingstukken waaronder broeken, jacks, T-shirts en overhemden die niet misstaan op kantoor of in de kroeg, maar vooral zijn ontwikkeld om het fietsen zo comfortabel mogelijk te maken. In de schoudernaden in overhemden is extra ruimte verwerkt om over een stuur te hangen, naden in broeken zijn versterkt, een jack is voorzien van banden zodat deze als rugzak is te dragen wanneer het warm is. Zowel functionele als stijlinspiratie werd gehaald uit vintage stukken en moderne high performance sportkleding.

Door het gebruik van duurzame materialen als biologisch en gerecycled katoen en gerecycled polyester is de collectie volgens H&M 'net zo duurzaam is als het fietsen zelf'. De H&M for Brick Lane Bikes collectie is vanaf 7 maart 2013 in 180 winkels wereldwijd en online te koop.

Voor haar
Het kan de beste overkomen: de onderbroek (of erger, bilnaad) die tijdens het fietsen boven de achterkant van de broek uit piept. Fietsen in een kokerrok is al helemaal niet aan te raden. Start-up merk Iva Jean uit Seattle behaalde deze week het benodigde bedrag op Kickstarter om drie kledingstukken in productie te nemen die geschikt zijn voor op kantoor én op de fiets. Een kokerrok verandert door middel van een rits waarachter extra stof verscholen is in een wijder exemplaar waar je in kunt fietsen. Een top heeft een plooi op de rug en het verlengde achterpand moet voorkomen dat die onderbroek of blote rug te zien is. Een singlet is aan twee kanten te dragen: een matgrijze kant voor op kantoor en een reflecterende kant voor op de fiets. Een regencape is nu al te koop.

Op de planning voor de toekomst staat een ademende, waterafstotende en slijtvaste broek, die er uitziet als een normale broek. Mode voor op de fiets moet er vooral niet als zodoende uitzien.


Reacties

Gaat me toch echt te ver hoor! Met een vuilniszak op de fiets gaan zitten

 

Nieuwsbrief