Muren van het Olympisch schietstadion zitten al vol kogelgaten
Nieuws

Muren van het Olympisch schietstadion zitten al vol kogelgaten

donderdag 14 juni 2012 13:10

De architect van de Olympische schiethal in Londen heeft het gebouw ontworpen alsof iemand wild in het rond heeft geschoten.

Teleurstellingen van het EK voetbal zijn beter te behappen door op de nog komende sportevenementen te focussenzoals de Olympische Spelen. De nieuw gebouwde stadions openen op 27 juli hun deuren voor de wedstrijden. Het Olympisch zwembad door Zaha Hadid is er een om je aan te vergapen, net als het velodrome van Hopkins. De schiethallen zijn straks op tv ook direct herkenbaar.

De schiethallen, of Shooting Galleries zoals de Londenaren het noemen, zitten al bij de oplevering vol met gaten. Magma Architecture heeft de gaten van pvc -zeil naar buiten laten drukken. De gebouwen zien er daardoor uit als een inktvis met gekleurde zuignappen. De gaten hebben meerdere functies. Op die plek bevindt zich het knooppunt van de stalen structuur waarover het witte pvc gespannen is, net zoals in de nok van een tentdak. De gaten zelf zorgen voor ventilatie maar ook de ingang van de hal is zo'n gekleurd gat.

Binnenin ziet het er bijzonder uit. De 18 duizend vierkante meter wit zeil laat deels buitenlicht door. De gigantische ventilatiegaten doen futuristisch aan. We vragen ons wel af of die ventilatie voldoende is, wetende hoe heet het in een tent in de zon kan worden. En hoeveel geluid maakt regen op het dak eigenlijk? Vast niet goed voor de concentratie van de schutters.

De schiethallen staan bij de barakken van de Royal Artillery in Woolwich. Na de Olympische Spelen worden de tenten afgebroken en in Glasgow weer opgebouwd voor de 2014 Commonwealth Games.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Nieuwsbrief