Na ov-kaart nu ook overheidspassen gehackt

woensdag 12 maart 2008 16:52

De toegangspas van overheidsgebouwen is gekraakt door de Radboud Universiteit Nijmegen.

Het nieuws werd door minister Ter Horst zelf naar buiten gebracht omdat de krakers zo netjes waren dit 'zeer recent' aan haar te melden. Het gaat om de Mifare Classic chip die ook in de dagkaart van de OV-chipkaart te vinden is. Bij de variant voor het openbaar vervoer zijn alleen nog een aantal beveiligingsmaatregelen ingebouwd. Die is dus een stuk veiliger, zoals we allemaal weten.

Naar schatting zijn in Nederland twee miljoen toegangspassen met zo'n chip in gebruik. De overheid bereidde zich al voor op de invoering van een nieuwe Rijkspas eind dit jaar als vervanging. Wereldwijd zijn er een miljard passen in gebruik, benieuwd hoeveel bedrijven de moeite gaan nemen ze te vervangen.Reacties

Nu ook met filmpje vd demonstratie vanmiddag in Nijmegen:
 • Login om te reageren
 •  

  Dan lees ik nog steeds niets over bijvoorbeeld paspoort of rijbewijs, ze zijn allemaal uitgerust met een rfid-chip, zelfs geld.
  Handig.
  Straks in elk product ... even langs uw woning & winkel & rfid-poortje lopen en men heeft een aardig overzicht van uw gedrag en identiteit.
  Ach slaapt u maar rustig verder, de overheid waakt over u.
  Natuurlijk elk jaar met flinke verhogingen want de ict & personeels & beveiligings - kosten moeten toch gedekt worden.

  Slaaf van de Staat en de commerciele bedrijven die uw gegevens verhandelen.

  Voor eeuwig vast aan electronische ketens ...

   

  Ze moeten dat hele RFID gedoe loslaten. alles wat vanaf een afstandje gescand kan worden is onveilig voor dataopslag.

   
  Translink plaatst nu een nieuw TNO-rapport

  Dat filmpje van de Radboud Universiteit met demonstratie staat hier
   
   

  Ach, als de Mifare gebruikt wordt dan is er tenminste nog sprake van enige beveiliging. Jaren geleden waren er toegangspasjes die steeds hetzelfde, zogenaamd unieke, nummer uitzonden als de deuropener daar om vroeg. Die systemen zijn vandaag de dag wel heel gemakkelijk te kraken -- en wie weet hoeveel er nog van in omloop zijn, of misschien nog steeds verkocht worden...

   

  Nieuwsbrief