Nerd Alert: iPod oplader

vrijdag 07 oktober 2005 11:30

Een lege batterij is doorgaans geen onoverkomelijk probleem.

Je bent hooguit een uur of twee verwijderd van een stopcontact voor je oplader. Het wordt echter lastiger wanneer je op een zeilboot het kanaal oversteekt of ergens hoog in de Alpen vertoeft. Ene Mark (hij reageert niet, hij zal wel op reis zijn) uit Nederland soldeerde voor dergelijke calamiteiten een goedkope en ingenieuze stroomvoorziening in elkaar voor zijn iPod die je met de hand aanzwengelt. Een moderne variant van de knijpkat.

Op GeekTechnique doet hij uitgebreid verslag in tekst en beeld hoe hij een Perfectmate zaklamp ombouwde en via een usb-kabel aan zijn iPod mini koppelde om die met de hand op te laden.

Marks project bracht collega doe-het-zelvers op nieuwe lumineuze idee├źn, zoals tijdens het fietsen je mobiel of iPod door de fietsdynamo op te laden. Briljant. De mijne is echter net gejat, wie heeft er een dynamo over voor in m'n schoenzool?

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

hij reageert niet? hoe bedoel je? op het meeste commentaar heb ik niet zo heel veel toe te voegen, that's all... ;-)

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

haha, hij is er snel bij die Mark, maar hij laat zijn aanwezigheid pas merken als het nodig is...

We are Borg

 

aanzwengelT?

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Gefixt!

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

gefixed? :-)

We are Borg

 
heeft iemand nog een linkje naar een manier om via je fietsdynamo dingen op te laden?? Vind het super gaaf idee..en lees er graag wat meer over
 

Wat een gedoe via onze site kan je gewoon een oplader bestellen waar je via het stopcontact je oplader kan opladen.

 

Nieuwsbrief