Nieuwe driewieler helpt kinderen afvallen
Nieuws

Nieuwe driewieler helpt kinderen afvallen

donderdag 24 mei 2012 14:49

De Curb is ontworpen om beweging leuker te maken en zo kinderen te behoeden voor overgewicht.

In 2020 is driekwart van de Amerikanen officieel 'clinically obese' wordt verwacht. Daar kun je natuurlijk kostelijk om lachen. Alleen is het droevige dat de V.S. ook in overgewicht trendsetter zijn, want Nederland gaat er hard achteraan. Eén op de acht kinderen heeft kinderobesitas in ons land.

De Curb moet één van de manieren zijn om daar iets aan te doen. De driewieler beweeg je voort door iets te doen dat lijkt op een kruising tussen fietsen en langlaufen. Daarbij verbruik je bijna evenveel energie als bij het beklimmen van een berg. Het is echter niet alleen zwoegen op de Curb, je kunt er ook trucjes op doen.

Het blijft natuurlijk de vraag of een dergelijk apparaat aansprekend genoeg is voor een kind dat nu al te weinig beweegt en met een zak chips op schoot Mario speelt op de DS. Maar uitvinder Hanco Ravelli heeft in ieder geval een bijzonder speeltje gemaakt dat de Waveboard wel eens verleden tijd kan maken. In 2013 is de Curb voor kinderen te koop. Prijs is nog niet bekend.  

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief