Nieuwe Spotify-apps ook gratis te gebruiken
Nieuws

Nieuwe Spotify-apps ook gratis te gebruiken

woensdag 30 november 2011 13:52

Spotify laat ontwikkelaars apps bouwen rond zijn muziekdienst, waaronder ook gratis applicaties.

Streaming muziekdienst Spotify maakt vandaag bekend dat ontwikkelaars eigen applicaties rond zijn muziekcollectie mogen bouwen. Zo is het straks bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het luisteren naar muziek op Spotify recensies of blogposts over dezelfde muziek te lezen, schrijft de Wall Street Journal. Volgens die krant opent Spotify binnenkort ook een eigen app store. Het Zweedse bedrijf houdt woensdagavond een persconferentie. 

Een van de eerste apps toont songteksten bij de muziek en een andere presenteert de concertdata in de buurt van bands die je hebt beluisterd. De Spotify-apps zijn ook gratis voor niet-abonnees op de muziekdienst.

Niet-abonnees konden tot nu toe maar een beperkt aantal uren per maand gratis luisteren, waarbij de muziek soms wordt onderbroken door reclame. Spotify's abonnees, die 5 of 10 euro per maand betalen, hebben onder meer de mogelijkheid playlists voor offline luisteren op te slaan of ook per mobiele app van de muziekdienst gebruik te maken.

Spotify maakte vorige week nog bekend dat het inmiddels 2,5 miljoen betalende gebruikers heeft.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Spotify gaat op de lange termijn dood. Onlangs hebben ze al muziekrechten verloren waardoor het aanbod slinkt. Grote namen als Sony komen met eenzelfde dienst. Omdat zij veel meer muziekrechten hebben (meeste ter wereld) kunnen zij veel meer aanbieden. Ik geloof dat ook Apple gaat komen.

 

Wat kort door de bocht:

Aandeelhouders van Spotify volgens techcrunch:

Sony BMG 5,8%
Universal Music 4,8%
Warner Music 3,8%
EMI 1,9%
Merlin 1,0%

http://techcrunch.com/2009/08/07/this-is-quite-possibly-the-spotify-cap-...

Het Spotify model werkt, een overname is daarmee aanzienlijk waarschijnlijker.

 

Emi is als gekocht door universal en sony. Daarnaast is spotify afhankelijk van de platenmaatschappijen. Deze hebben allang aangegeven niet tevreden te zijn met het verdienmodel van spotify. Nu gaan ze zelf komen en direct concureren. Echter hebben zij een groot voordeel, ze hoeven niets in te kopen want ze hebben de rechten al.

 

Nieuwsbrief