In 1 minuut maak je van je fiets een e-bike

In 1 minuut maak je van je fiets een e-bike

02-07-2017 22:19 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Remco Hayes

Met dit wiel tover je een gewone fiets om tot een elektrische fiets.

Het UrbaNext E-Bike Wheel zet je in 60 seconden op je fiets. Het enige wat je hoeft te doen: het wiel vervangen en de bijgesloten handgreep vast maken op het stuur. Koppel deze twee componenten aan elkaar en je hebt een elektrische fiets. De maximumsnelheid is 32 km/u en de actieradius is een kleine 50 km.

Het wiel heeft zowel een volledig elektrische modus als een modus met trapondersteuning. En binnen een paar seconden is je fiets volgens de makers weer 'normaal'. Bij het wiel zit een app waarmee je allerlei informatie kan aflezen, zoals afgelegde afstand en tijd, en de resterende hoeveelheid accucapaciteit. In de accu van het wiel zit ook een ingebouwde USB-poort, voor het opladen van je telefoon of andere apparaten.

Het basispakket met 1 wiel en een handgreep kost 283 euro. De levering vindt vanaf augustus plaats. Het concept van een speciaal wiel dat een gewone fiets elektrisch maakt, bestaat al langer. Zo zagen we eerder de Copenhagen Wheel en de Geo Orbital. Desalniettemin haalde UrbaNext via crowdfundingsite Indiegogo de afgelopen weken al 727 duizend dollar op.


Nieuwe e-bike VanMoof

Onlangs testten we de nieuwe versie van de e-bike Electrified S van VanMoof, waarmee je binnen een paar seconden op 32 km/u zit.


Lees ook: Lichtgewicht e-bike met 65 km bereik