Nintendo komt met miniversie van console SNES voor 80 dollar
Bright

Nintendo komt met miniversie van console SNES voor 80 dollar

27-06-2017 08:16 Laatste update: 15-10-2017 09:18

De Classic Mini: SNES is de nieuwe minivariant van Nintendo's klassieke spelcomputer. Hij heeft 21 SNES-games, waarvan er eentje nooit eerder is uitgebracht.

Het was de verwachting dat Nintendo met een miniversie van de SNES zou komen. Eerder bracht het al eenzelfde variant uit van de NES, de allereerst spelcomputer van het Japanse bedrijf. Die release ging niet zonder slag of stoot: het apparaat was in Nederland overal uitverkocht en is inmiddels nauwelijks meer leverbaar.

SNES

In Amerika komt de SNES Classic Edition voor 80 dollar op de markt op 29 september. Op die datum zal het apparaat ook bij ons voor een vergelijkbaar bedrag in euro's verkrijgbaar zijn. In Nederland zal het apparaat overigens onder de veel minder handige naam Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System door het leven gaan.

Hamvraag is natuurlijk of Nintendo deze keer wel genoeg spelcomputers weet te leveren. Een ijzersterke troef is dat bij de 21 meegeleverde spellen het nog nooit eerder uitgebrachte Star Fox 2 zit, voor veel verstokte Nintendo-fans al direct een reden om het apparaat te gaan bestellen.

Dit zijn de 21 SNES-games

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby’s Dream Course
The Legend of Zelda: A Link to the Past™
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania IV
Super Ghouls ’n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi’s Island

Bekijk ook het Bright TV-item van november over de Nintendo Classic Mini.