Microsoft presenteert krachtige Xbox One X met 4K-ondersteuning

Microsoft presenteert krachtige Xbox One X met 4K-ondersteuning

12-06-2017 09:40 Laatste update: 15-10-2017 09:18

Microsoft heeft zijn nieuwe console aangekondigd: de Xbox One X, een krachtigere versie van de Xbox One met ondersteuning voor 4K-televisies.

De Xbox One X heeft een zwart, hoekig ontwerp en is volgens Microsoft zijn kleinste console tot nu toe. Hij beschikt over een snellere videokaart, processor en harde schijf. Ook heeft hij een nieuw koelingssysteem waarmee hij minder warm wordt en ook minder lawaai maakt. 

De grootste vernieuwing is dat de Xbox One X is gemaakt voor 4K-games en -televisies. Normaal gesproken speel je games in een full-hd-resolutie van 1080p, zelfs als je een 4K-tv hebt. Microsoft volgt het voorbeeld van Sony, die eerder de PlayStation 4 Pro met 4K-ondersteuning aankondigde.

Vanaf 7 november is de console te koop, voor 499 euro. Dat is 100 euro meer dan de PlayStation 4 Pro.

Forza Motorsport 7

De eerste 4K-game voor de nieuwe console wordt Forza Motorsport 7. Game-ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid om hun games voor 4K-weergave geschikt te maken. Alle nieuwe Xbox One X-games blijven ook speelbaar op de gewone Xbox One.

Microsoft maakte opvallend genoeg nog niets bekend over virtual reality, terwijl Sony dit al aanbiedt met de Playstation VR. Welke VR-headsets de Xbox One X gaat ondersteunen, blijft dus nog vraag. Microsoft maakte ook bekend dat de Xbox One S, de kleinere versie van de Xbox One, in prijs wordt verlaagd: 249 euro.

Lees op rtlz.nl
PlayStation VR review: het saaie begin van de VR-revolutie