© Bloomberg

Je kunt nu codes scannen om muziek te spelen op Spotify

Je kunt nu codes scannen om muziek te spelen op Spotify

08-05-2017 14:33 Laatste update: 28-07-2017 02:30

Met Spotify Codes, een barcode in de vorm van een geluidsgolf, kun je direct muziek afspelen in de app van de Zweedse muziekdienst.

Spotify biedt een nieuwe methode om muziek met anderen te delen: via een soort qr-code in de vorm van een geluidsgolf.

Hoewel de nieuwe functie nog niet officieel is aangekondigd, melden gebruikers van de muziekdienst dat je onder de albumhoes van nummers een geluidsgolfje ziet. Die kan je met de camera in je smartphone scannen. 

Drie stipjes

De zogeheten Spotify Code zie je als je op de drie stipjes bij een nummer of album klikt. Het deelmenu opent dan, waar je de Codes ziet. Om ze te scannen druk je in het zoekveld op het icoon van de camera.

Stel: een vriend van je luistert naar een nummer dat je wilt horen. In plaats van de artiest en het nummer in te typen of een linkje naar het nummer via een chat-app te sturen, kun je nu ook de code scannen op zijn telefoon. 

Het valt te betwijfelen of het scannen van een code écht sneller is, maar het is wel een extra optie die je hebt.

Marketing

Het is niet ondenkbaar dat de nieuwe Spotify Codes ook een slimme marketingtruc zijn. Zo gaan artiesten deze codes waarschijnlijk veel delen, die logischerwijs van het Spotify-logo zijn voorzien. Op die manier wordt de dienst gepromoot zonder dat het er iets voor hoeft te doen.

De komende tijd wordt de functie naar alle gebruikers uitgerold.