De nieuwe Surface Pro van Microsoft is sneller en stiller

De nieuwe Surface Pro van Microsoft is sneller en stiller

23-05-2017 15:01 Laatste update: 27-07-2017 23:00

Microsoft heeft vandaag weer een nieuwe laptop gepresenteerd. De accu van de nieuwe Surface Pro moet 12 uur meegaan op één acculading en heeft net zoals de Surface Book een suède bekleding langs het toetsenbord.

Volgens Microsoft is de nieuwe Surface Pro 20 procent sneller dan de Surface Pro 4. Dit komt vooral door een nieuw type processor: de nieuwste Intel Kaby Lake-processor.

De lichtere modellen van de Pro met een m3- en i5-processor hebben geen ventilator. Daarom zijn ze niet alleen helemaal stil, maar is er ook iets meer plaats voor de accu, waardoor de batterijduur tot 30 procent hoger is dan bij de Surface Pro 4. Microsoft belooft dat de hybride laptop 12 uur video kan afspelen op één lading. Het schermformaat is 12,3 inch.

Surface Pen voortaan los

Het model met i7-chip is wel voorzien van een ventilator. In tegenstelling tot voorgaande modellen wordt de nieuwe Surface Pro niet met de Surface Pen geleverd. Die pen met 4096 drukpunten wordt voortaan los verkocht. De magnetisch aanklikbare toetsenborden met suède bekleding zijn in navolging van de nieuwe Surface Laptop verkrijgbaar in de kleuren platina, bordeauxrood en kobaltblauw. Ook de Surface Pen is er in die kleuren.

Prijzen

De nieuwe Surface Pro is vanaf 15 juni te koop en kost 949 euro voor het basismodel (4GB werkgeheugen en 128 GB opslag), tot 3099 euro voor het meest uitgedoste model (16 GB ram en 1 TB opslag).

Daarnaast maakte Microsoft ook bekend dat de Surface Studio, een desktop-pc met een kantelbaar touchscreen, vanaf 15 juni in Nederland te koop is, vanaf 3549 euro.