Samsung kondigt Note 7-smartphone met styluspen en irisscan aan

Samsung kondigt Note 7-smartphone met styluspen en irisscan aan

02-08-2016 18:16 Laatste update: 30-07-2017 17:00

Samsung heeft zijn nieuwe grote smartphone Galaxy Note 7 met een 5,7 inch scherm aangekondigd. Het toestel werkt met een styluspennetje en heeft een irisscanner.

Samsung brengt de Galaxy Note 7 begin september in Nederland op de markt, zo kondigde het bedrijf dinsdag aan. Het vorige toestel in de Note-serie, de Note 5, bracht de fabrikant niet in ons land uit. De Note 7 heeft gebogen schermranden die er aan de voor- en achterkant hetzelfde uitzien.

Ondanks het 5,7 inch scherm is de telefoon dankzij kleine schermranden niet opvallend groter dan Samsungs vlaggenschip Galaxy S7. De technische specificaties van beide toestellen lijken op elkaar. Zo hebben ze dezelfde processor en camera’s. De Note 7 heeft 64 GB intern opslaggeheugen en is waterbestendig.

S Pen

De behuizing biedt plek voor de S Pen, waarmee notities en tekeningen zijn te maken. Dat kan met een nieuwe functie voortaan zelfs als het scherm uit staat. Gebruikers hoeven niet hun toestel te ontgrendelen om even snel een aantekening te maken. De nieuwe S Pen is drukgevoeliger geworden en werkt volgens Samsung nu ook in de regen.

Irisscan 

De Note 7 heeft een irisiscan als nieuwe manier om de telefoon te ontgrendelen, naast onder meer de vingerafdrukscanner in de homeknop. De irisscan is volgens Samsung ook te gebruiken voor het goedkeuren van betalingen met Samsung Pay. Maar wanneer Samsungs betaalsysteem in Nederland beschikbaar komt, is nog altijd niet bekend.

De accucapaciteit is 3500 mAh, dat is iets groter dan de gewone S7 (3000 mAh) en iets kleiner dan de S7 Edge (3600 mAh). Ook beschikt het toestel over een nieuwe usb-c-poort. Hij ondersteunt zowel snelladen als draadloos opladen. De Note 7 werkt met Android Marshmallow. Het toestel is op 2 september in Nederland te koop voor een adviesprijs van 849 euro.

Nieuwe Gear VR

Samsung kondigde ook een nieuwe versie van zijn VR-bril Gear VR aan, waar de Note 7 via usb-c op is aan te sluiten. De Gear VR kost 99 euro en ondersteunt ook eerdere Samsung-smartphones als de S7 en S6.

Lees ook een eerste indruk van de Galaxy Note 7 op Bright.nl