© Bloomberg

Microsoft brengt eerste grote update voor Windows 10 uit

Microsoft brengt eerste grote update voor Windows 10 uit

02-08-2016 09:16 Laatste update: 30-07-2017 17:00

Een jaar geleden kwam Windows 10 uit, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat voortaan elk jaar een grote update krijgt. De eerste jaarlijkse update is vandaag gratis te downloaden.

De Windows 10-update brengt onder andere een donkere modus waarmee je beter in de avond kunt werken: de kleuren doen dan niet zo’n pijn aan je ogen. Ook worden pennen beter ondersteund en kun je telefoontjes opnemen via je computer - mits je een Windows-telefoon gebruikt. Verder heeft Microsoft de beveiliging van het systeem verbeterd en Bash toegevoegd: een manier voor ontwikkelaars om gemakkelijker te programmeren.

Windows 10 was tot enkele dagen geleden gratis te downloaden. Als je het besturingssysteem nu wilt installeren, betaal je de retailprijs van 135 euro. Sommigen hebben echter een omweg gevonden om Windows 10 toch nog gratis te installeren. De nieuwe update is de eerste van vele gratis updates, die Windows 10 de komende jaren sneller, beter en veiliger moet maken. Windows 10 draait op zowel computers, mobiele apparaten als consoles, waardoor Microsoft nog maar één besturingssysteem hoeft te ontwikkelen.

Lees op rtlz.nl