Met dit polsbandje weet je altijd hoe dronken je bent

Met dit polsbandje weet je altijd hoe dronken je bent

06-01-2017 08:22 Laatste update: 14:55

Een handig snufje voor de verstandige drinker: BACtrack brengt een draagbare alcoholmonitor op de markt die voortdurend meet hoe hoog het alcoholpromillage in je bloed is.

De BACtrack Skyn komt komende zomer uit. De device, die naar verwachting rond de honderd dollar gaat kosten, monitort continu via een speciaal bandje voor je Apple Watch of via een standalone polsbandje hoeveel alcohol er via je huid naar buiten komt. Via een app kun je vervolgens voortdurend zien hoe het er voor staat met het alcoholgehalte in je bloed.

Geen blaastesten meer

Voordeel van een wearable is dat gebruikers geen blaastesten meer hoeven te doen om te bepalen hoeveel alcohol er in hun bloed zit. BACtrack hoopt dat gebruikers dankzij de continue metingen zullen leren wanneer het tijd wordt om rustiger aan te gaan doen.

Ook artsen en onderzoekers zullen hun voordeel kunnen doen met de wearable, verwacht het bedrijf, dat al langer breathalyzers op de markt brengt die zijn gekoppeld aan je smartphone. Dankzij het polsbandje zijn ze straks immers niet meer afhankelijk van de vaak onbetrouwbare metingen die mensen zelf doen met breathalyzers.

RTL Z-techprogramma Bright TV is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook, YouTube en Instagram