© Amazon

Videodienst Amazon Prime nu beschikbaar in Nederland

Videodienst Amazon Prime nu beschikbaar in Nederland

14-12-2016 10:19 Laatste update: 29-07-2017 10:00

Amazon Prime Video komt naar Nederland en dat betekent dat iedereen de opvolger van Top Gear kan streamen.

Dat heeft Amazon vandaag bekendgemaakt. Grote trekker van de videodienst is het autoprogramma The Grand Tour. Maar ook goed ontvangen series als The Man in the High Castle en Transparant zijn er te zien.

3 euro per maand

Voor nieuwe landen geldt een introductieprijs van 2,99 euro per maand. Daar gaat nog een week gratis aan vooraf. Na een half jaar gaat de prijs omhoog naar 5,99 euro per maand. Je betaalt met een creditcard.

Amazon Prime Video is beschikbaar via PrimeVideo.com en mensen kunnen via Android- en iOS-telefoons en tablets kijken. Ook komt de dienst naar verschillende smart tv's van LG en Samsung. Nog niet alle films en series zijn met Nederlandse ondertitels te zien. 

Offline opslaan

Heb je geen zin om te streamen, dan kun je series en films van de dienst offline opslaan, zodat je ze later kunt kijken zonder extra kosten voor mobiel internet. Ook concurrent Netflix biedt sinds kort de mogelijkheid om films en series te downloaden. Bij Prime stel je zelf in hoeveel data je verbruikt, door aan te geven in welke kwaliteit je wilt streamen: 'good', 'better' of 'best'.

Net als Netflix produceert Amazon steeds meer eigen content voor zijn videodienst. Het grote kijkcijferkanon van de drie ex-Top Gear-presentatoren is inmiddels al het meest illegaal gedownloade programma ooit.

Amazon Prime Video heeft in de VS naar schatting 30,5 miljoen abonnees. Netflix heeft er 47 miljoen in de VS, en wereldwijd 87 miljoen.

Bron: Bright.nl. Kijk ook techprogramma Bright TV op RTL Z.