Beste videospeler streamt nu ook naar de Chromecast

Beste videospeler streamt nu ook naar de Chromecast

20-06-2016 07:38 Laatste update: 31-07-2017 02:00

Het heeft jaren geduurd, maar VLC - die wordt gezien als de beste videospeler - krijgt eindelijk de mogelijkheid om naar de Chromecast te streamen.

Op de Windows- en Linux-versies van VLC is Chromecast-ondersteuning te vinden, zo meldt Ars Technica. Het gaat dan wel om Nightly-versie van de software, een experimentele variant van VLC waar vaak nog foutjes in zitten.

In het Tools-menu van VLC Nightly is de optie 'Render Output' te vinden. Via die functie zoekt de software naar Chromecasts die aangesloten zijn op je lokale netwerk. Je kiest het apparaat naar keuze en de video op VLC speelt op de televisie af. Tenminste, als je het in de testversie aan de praat krijgt. Ars Technica spreekt van errors en crashproblemen waardoor het allemaal nog niet vlekkeloos werkt.

Alle soorten media

VLC is nog steeds een populaire mediaspeler, want de opensourcesoftware ondersteunt direct na installatie al de meeste soorten soorten mediatypen. Als er Chromecast-ondersteuning komt, wordt het programma nog bruikbaarder, want op dit moment zijn de beelden nog niet naar een Chromecast in de tv te sturen. Ook op de VLC-app ontbreekt die functie.

Wanneer VLC met de Chromecast-functie officieel verschijnt (zonder fouten) is nog niet bekend. Hier download je de Nightly-variant. Heb je liever iets dat wel meteen werkt op pc en Chromecast, kies dan voor een programma als Plex, dat ook nog eens een prettige smartphone-app heeft.

Lees ook onze Chromecast review: de beste 39 euro die je kunt besteden.

Bekijk de video-review: nieuwe Apple TV versus Chromecast