Uitpakparty: een bioscoop op je hoofd met de Royole Moon
Bright

Uitpakparty: een bioscoop op je hoofd met de Royole Moon

15-01-2018 09:29 Laatste update: 09:33

Geen zin om naar de bioscoop te gaan? Dan is de Royole Moon, een persoonlijke cinema voor op je hoofd, misschien de oplossing. David van techsite Bright testte hem.

In Brights wekelijkse Uitpakparty probeert David dit keer de Royole Moon-videobril. Hij bestaat uit een headset met twee amoled-schermen die een resolutie van 1080p op elk oog projecteren, plus een koptelefoon met noise-cancellation.

Door de hoge resolutie moeten de beelden scherp ogen. Brildragers kunnen de headset instellen op hun sterkte, waardoor je je bril niet op hoeft te houden.

Content

Films, series en video's kijken op de Royole Moon kan op verschillende manieren. Elk apparaat met een hdmi-uitgang kun je aansluiten op de Royole. Zo kun je bijvoorbeeld ook je Playstation-games ermee spelen. De Royole Moon heeft ook apps waar je video's van kan kijken.

Verder kan de headset met wifi verbinden om zo video's te streamen van onder andere YouTube. Als laatste heeft de Royole 32GB aan opslagruimte waar je bestanden op kan bewaren.

Comfort

De Royole Moon weegt 700 gram. Dat is een vrij fors gewicht om op je neus te dragen en dat kan ook voor irritatie zorgen. Bij David kwam er zelfs condens op de headset, omdat hij zo aan het zweten was.

De bril is op dit moment dus nog te zwaar om relaxed een film van twee uur mee te kijken. Volgens David heeft de Royole Moon wel geweldig beeld en geluid, alleen kan het draagcomfort nog een tandje hoger.

De Royole Moon is niet goedkoop. Hij kost in Nederland 899,99 euro.

Elke week een nieuwe Uitpakparty

Al 12 jaar test David elke week een nieuwe gadget voor Bright. Kijk hier meer Uitpakparty's.