© RTL Z

'Overschot oled-schermen bij Samsung door kleine iPhone X-vraag'
Bright

'Overschot oled-schermen bij Samsung door kleine iPhone X-vraag'

19-02-2018 10:20 Laatste update: 20-02-2018 08:27

Samsung zou nieuwe klanten zoeken voor zijn dure oled-schermen nu Apple de iPhone X-productie flink zou gaan terugschroeven. Het is het zoveelste negatieve bericht over iPhone X-verkopen terwijl Apple blijft volhouden dat het juist uitstekend gaat met het vlaggenschip.

Apple heeft in het laatste kwartaal 1 procent minder iPhones verkocht, maar volgens het bedrijf scoort de iPhone X juist wel goed. Sterker nog, Apple-ceo Tim Cook zei dat de iPhone X sinds die in november op de markt kwam 'iedere week de best verkochte smartphone wereldwijd was'. 

Toch blijven de berichten over tegenvallende X-verkopen komen. 

Samsung kampt met overproductie 

Nikkei Asian Review schrijft dat Samsung op zoek is naar nieuwe klanten voor zijn oled-schermen. De vraag naar de iPhone X zou volgens bronnen van de Japanse krant dusdanig klein zijn dat Apple de productie van zijn topmodel gaat halveren. 

Samsung zou juist zijn oled-productiecapaciteit omhoog hebben geschroefd om te voldoen aan een verwachte grote vraag naar iPhone X's. 

Dure schermen

Nu dreigt Samsung te blijven zitten met een overschot aan oled-schermen. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan die schermen moeilijk kwijt, omdat veel smartphonefabrikanten hun toestellen blijven uitrusten met goedkopere LCD-schermen.

Bovendien moet Samsung ook met Chinese oled-fabrikanten concurreren. Samsungs oled-schermen kosten meer dan 100 dollar per stuk inclusief de touchsensoren. Dat is bijna het dubbele van de prijs van het LCD-scherm in de iPhone 8 Plus.