Schwarzenegger leest als Terminator de route voor in Waze

Schwarzenegger leest als Terminator de route voor in Waze
15 juni om 11:56
Laatste update: 27 april om 23:36

Navigatie-app Waze heeft Arnold Schwarzenegger gestrikt om routes voor te lezen. "Get to ze chopper.. eh, to ze right."

Vanaf vandaag kun je navigeren met Waze terwijl niemand minder dan Arnold Schwarzenegger je vertelt waar je heen moet. In de rol van de Terminator nog wel. "Ik ben de Terminator Cyberdyne Systems Model 101 en jij gaat met mij mee", zegt hij.

Science fiction

Waze, onderdeel van Google, sloot een samenwerking met Paramount Studios om de stem van Arnie in de navigatiedienst te krijgen. Schwarzenegger zelf noemt zijn optreden in de app ironisch. "In 1984, toen we de eerste Terminator maakten, spraken we over een wereld die op machines zou draaien. Toen was het science fiction, nu vertellen machines waar je naartoe rijdt."

Arnold Schwarzenegger nam zijn navigatie-aanwijzingen in een uur op en het bevat afgezien van uitspraken als 'ga naar links' ook oneliners als 'Hasta la vista, baby' bij bestemming bereikt.

bekijk op YouTube

Tijdelijk

Naast de Terminator zijn in Waze al langer 'grappige' stemmen te installeren, zoals Elvis of Colonel Sanders van de KFC. De Terminator-stem blijft tot juli beschikbaar in Waze, daarna moet je weer afscheid nemen van Schwarzenegger in de auto.

Lees ook:

Skynet bestaat.. als onderdeel van de NSA

Lees meer over:

Deel via