© Kickstarter GoCube

Handig: Rubik's Cube verbindt met internet, helpt je verder komen

Handig: Rubik's Cube verbindt met internet, helpt je verder komen

19-06-2018 06:59 Laatste update: 14:08

De Rubik's Cube uit 1974 heeft nu een eigentijdse variant: hij is verbonden met internet. Kickstarter-backers smullen ervan, want in een paar dagen haalden de bedenkers meer dan tien keer het streefbedrag aan crowdfunding op.

Aan een Rubik's Cube valt weinig te verbeteren, zou je zeggen. Zes keer negen gekleurde vlakken die uiteindelijk gesorteerd moeten worden. Toch weet een bedrijf uit Israël er een aardige nieuwe draai aan te geven.

Kickstarter-project GoCube bevat namelijk bluetooth, waarmee op elk moment te zien is hoe je verder moet als je het niet meer weet. Als je eenmaal bedreven bent, kan je de GoCube gebruiken om je tijd te meten en om het op te nemen tegen andere bezitters.

Voor de echte pro's is er ook de GoCube Edge. Deze registreert de tijd op op 0,001 seconde nauwkeurig, in plaats van 0,250 seconde. Ook kan je met de Edge meedoen aan online competities en in ranglijsten belanden.

Grote hit

De GoCube slaat enorm aan. Er is al meer dan 300.000 euro opgehaald bij bijna 4000 kopers.

Hij is wel een stukje duurder dan het origineel. De normale GoCube is te koop vanaf 69 dollar, de GoCube Edge vanaf 89 dollar. De bezorging staat gepland voor maart 2019, al lopen Kickstarter-projecten nogal eens vertraging op.