© CityHawk

Deze vliegende auto heeft geen vleugels
Vliegende taxi's

Deze vliegende auto heeft geen vleugels

24-07-2018 13:45 Laatste update: 13:51

Een Israëlisch bedrijf wil over enkele jaren een vliegende auto in de lucht hebben. De auto heeft geen vleugels maar twee grote propellers.

In de race om het luchtruim heeft zich weer een nieuwe kandidaat gemeld: de CityHawk VTOL flying car. De CityHawk moet maximaal 270 kilometer per uur kunnen vliegen en krijgt een bereik van 150 kilometer. Inclusief piloot moeten er zes mensen in passen.

Verticaal opstijgen

Het voertuig moet verticaal opstijgen als een helikopter en daarna horizontaal vliegen als een vliegtuig. Dit doet het alleen niet met vleugels, maar met twee grote propellers genaamd Fancrafts. 

Het doel is om CityHawk in 2021 of 2022 in de lucht te krijgen, waarna een jaar later toestemming van de Amerikaanse toezichthouder FAA zou moeten volgen om overal in de VS te mogen vliegen.

Ervaren vliegtuigbouwer

Nu is er een peloton aan bedrijven dat 'vliegende auto's' wil introduceren, maar het bedrijf achter CityHawk heeft zich al wel deels bewezen.

Een paar maanden geleden liet hetzelfde bedrijf al The Cormorant een rondje vliegen. Dit autonome voertuig heeft dezelfde technologie als CityHawk, maar is niet voor regulier personenvervoer bedoeld, maar voor reddingsacties. 

© CityHawk