Hot fix

Apple-update fixt 'hitteprobleem' MacBook Pro

Apple brengt update uit voor 'hitteprobleem' MacBook Pro
25 juli om 06:58
Laatste update: 25 juli om 07:07

Apple heeft een update uitgebracht, zodat de nieuwe MacBook Pro de beloofde topsnelheid moet kunnen halen. Dat lukte tot nu toe alleen als de laptop in de vriezer werd gelegd.

De nieuwste MacBook Pro is de dankzij de Core i9-processor van Intel de snelste MacBook Pro ooit. In theorie dan. Want door een softwarematige bescherming tegen oververhitting haalt de Intel-chip in de praktijk alleen de beloofde kloksnelheid van 2,9 GHz als je de laptop in de vriezer legt, zo ontdekte YouTuber Dave Lee. Het gevolg: de nieuwe MacBook Pro’s zijn trager dan de vorig jaar uitgebrachte MacBook Pro met een Core i7.

Voor Apple, dat de problemen bij eigen tests niet was tegengekomen, was de video van Lee reden om nieuwe tests uit te voeren. Volgens het bedrijf doen de complicaties zich voor onder vrij specifieke omstandigheden met hoge workloads, zo meldt The Verge. De problemen doen zich zowel voor bij de 13-inch- als bij de 15-inch-uitvoering voor.

Excuses

Apple stelt dat de problemen het gevolg zijn van een ontbrekende digitale sleutel in de firmware, met alle gevolgen van dien voor het warmteregulatiesysteem van de laptops. Om het euvel te verhelpen heeft Apple nu een update uitgebracht. “We bieden onze verontschuldigingen aan alle klanten aan die merkten dat hun nieuwe systemen niet optimaal presteerden”, aldus Apple.

Stiller toetsenbord

De nieuwe MacBook Pro’s hebben ook een nieuw, stiller toetsenbord. Bekijk ook de video waarin we testen of dat echt zoveel stiller is dan zijn voorganger.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal