Dropbox lanceert add-on voor Gmail
Makkelijker delen en zoeken

Dropbox lanceert add-on voor Gmail

26-07-2018 08:17 Laatste update: 08:18

Een Dropbox-extensie voor Gmail maakt het makkelijker om Dropbox-bestanden te delen en om bestanden terug te vinden in je mailbox.

Waar is dat ene bestand nu ook alweer? Zat het nog ergens in je mail? Maar waar dan? Met een nieuwe add-on voor Gmail hoopt Dropbox het vinden en delen van bestanden makkelijker te maken.

De plug-in scant je e-mail om je zo een overzicht te kunnen voorschotelen van de bestanden die je hebt. Om het zoeken te vereenvoudigen voegt Dropbox daar informatie over de betreffende files aan toe. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de afzender van een attachment, de datum waarop het bestand werd gedeeld en de locatie van een file: in Dropbox of in je mail.

Daarnaast maakt de extensie het eenvoudiger om Dropbox-bestanden via Gmail te delen. Dankzij de add-on kun je makkelijk een link aan een mailtje toevoegen naar bestanden of mappen in je Dropbox. Iedereen kan die bestanden of mappen vervolgens openen zonder daar speciale software voor te installeren.

De nieuwe add-on werkt in elke browser. Na installatie wordt de Dropbox-optie zichtbaar in het overzicht rechtsboven waar je verder onder meer je agenda vindt. De extensie werkt ook in de Gmail-app voor Android. Dropbox belooft daarnaast snel ondersteuning voor de Gmail-app voor iOS.