Patent: iPhone draadloos opladen via iPad of MacBook
Inductie

Patent: iPhone draadloos opladen via iPad of MacBook

26-07-2018 15:24 Laatste update: 18:37

Apple heeft een patent aangevraagd op het draadloos opladen van onder andere de iPhone en de Apple Watch met behulp van een iPad of MacBook. Dat werkt via inductie.

Ben je onderweg en heb je geen powerbank bij je maar wel een tablet met een volle batterij? Dan kun je in de toekomst wellicht je smartphone opladen via je tablet. Die mogelijkheid lijkt Apple te willen aanbieden, meldt Apple Insider.

Inductie wordt nu al gebruikt voor het draadloos opladen van apparaten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om smartphones, zoals de iPhone 8 en de iPhone X. De inductiespoelen in dergelijke apparaten zouden volgens Apple niet alleen kunnen worden gebruikt voor het ontvangen van energie maar ook voor het weer afgeven daarvan.

Laptop

In de afbeeldingen bij de patentaanvraag is een telefoon te zien die met zijn rug op het scherm van een tablet ligt. Ook staat er een tekening in de octrooiaanvraag van een laptop, met daarin verschillende spoelen. Die zouden het mogelijk maken om met behulp van een laptop verschillende andere, kleinere apparaten op te laden. Momenteel zijn iPads en MacBooks nog niet draadloos op te laden.

Oplaadmat

Ook is het nog altijd wachten op Apples oplaadmat voor draadloos opladen, de AirPower. Dat apparaat kondigde Apple ruim een jaar geleden al aan, maar de AirPower-mat is nog altijd niet verkrijgbaar.

Bekijk ook onze uitlegvideo over draadloos opladen.

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal