Wat zou jij doen met deze derde arm?
Multitasken to the max

Wat zou jij doen met deze derde arm?

27-07-2018 10:12 Laatste update: 17:25

Japanse wetenschappers ontwikkelen een derde arm die via hersenactiviteit aan te sturen is.

Twee handen aan het toetsenbord, twee handen aan het stuur, twee handen om een dekbed op te schudden: die twee handen komen maar al te goed van pas. Maar wil je niet iets drinken tijdens het tikken op je toetsenbord? Of wil je soms even bellen tijdens het afwassen? De derde arm van het Japanse onderzoeksbureau ATR kan het allemaal, aangestuurd door hersenactiviteit.

Multitasken

Nog bijzonderder: de robotarm kan zelf ook 'nadenken'. Als de gebruiker aan twee dingen tegelijkertijd denkt, dan kan de robotarm ontcijferen welke taak voor hem bedoeld is en deze taak vervullen. Zo moet multitasken mogelijk worden.

De derde arm komt uit de stal van de bekende Japanse robotprofessor Hiroshi Ishiguro, die eerder een exacte kopie van zichzelf maakte.

Leger

Het is overigens niet de eerste 'derde arm' die voorbijkomt. Het Amerikaanse leger test een robotarm die soldaten helpt bij het afvuren van een geweer.

Mocht een derde arm je niks lijken, kijk dan eens naar een derde duim. De 3D-geprinte prothese bedien je met druksensoren in je schoen.

Like Bright op Facebook voor meer tech-video's