Zo gaan we wonen op Mars volgens NASA
Huizen 3d-printen

Zo gaan we wonen op Mars volgens NASA

30-07-2018 09:58 Laatste update: 12:32

NASA heeft de vijf finalisten gekozen voor zijn ontwerpwedstrijd rond het 3D-printen van woningen op Mars.

Als we naar Mars gaan, hoe gaan we daar dan wonen? De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA schreef in 2015 de 3D-Printed Habitat Challenge uit en van die wedstrijd zijn nu de finalisten bekendgemaakt.

Alle inzendingen moesten uitgaan van een 3D-printer die ter plekke huizen bouwt op Mars. Voor de voorronde moesten ze gedetailleerde tekeningen en animaties aanleveren. De inzendingen werden niet alleen getoetst op uiterlijk, maar ook op haalbaarheid en duurzaamheid. Wat opvalt is dat alle ontwerpen veel op elkaar lijken.

De finalisten hebben samen 100.000 dollar gekregen en moeten nu een schaalmodel bouwen met de schaal 1 op 3. Daarna kiest NASA een winnaar.

Wandelende huizenprinters

Een van de finalisten is het Team Zopherus. Het bedrijf bedacht een 3D-printer die zichzelf kan verplaatsen en kleine huisjes uit lijkt te poepen.

Een ander ontwerpbureau, AI. SpaceFactory uit New York, wil juist de hoogte in bouwen in een cilindervorm, om op deze manier zoveel mogelijk ruimte te creëren.

SpaceX wil naar Mars

Ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk is een van de partijen die werkt aan bemande Marsmissies. Het bedrijf wil in 2022 een onbemande missie naar de rode planeet lanceren, mogelijk twee jaar later al gevolgd door de eerste missie die mensen op Mars moet zetten.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.